Aktywne Wpisy

staryalkus +211
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
sonko12 +524
Nowo poznanej dziewczynie zdradziłem swoje miejsce z grzybami i kontakt sie urwał

Ktoś próbował mi się włamać do mieszkania w bloku. Poszukuję pomysłów, jak złapać złodzieja na potencjalnej kolejnej próbie włamania. Potrzebuję porady.
Long story
Mieszkam w bloku. Ostatnio zauważyłem, że drzwi od strony rantu (tam, gdzie są zamki) były delikatnie uszkodzone - poznałem dlatego, że ostatnio były malowane. Ponadto na wysokości zamków ściana przy futrynie była porysowana. Ewidentnie ktoś próbował się dorwać do mojego mieszkania. Nie był też raczej to nikt spoza klatki, bo:
1. Klatki są zamykane i wejść można tylko na kod lub klucz
2. Kamery są zamontowane na szczycie budynku
Podejrzewam, że nie była to ostatnia próba i chciałbym złapać złodzieja na gorącym uczynku, tylko nie wiem jak. Myślałem, nad judaszem w formie kamerki i rejestratora do drzwi. Ktoś miał takie rozwiązanie i może się wypowiedzieć?
#mieszkanie #bloki #kiciochpyta
https://allegro.pl/kategoria/dom-i-ogrod?string=wizjer%20wifi
@linuxuser: malowałeś Ty czy ktoś wynajęty?
Pogadaj z sąsiadami.
Poza tym sąsiedzi mogą wpuścić kogoś kto się poda za listonosza czy ulotkarza, kod do klatki to żadne zabezpieczenie.
@linuxuser: Gdyby tylko dało się jakoś poznać czyjś kod do klatki...
@wychodek321: Sąsiedzi przyłapali włamywacza w trakcie włamania - weszli do mieszkania a on uciekł przez balkon na ich oczach. Kilka dni później wrócił i tym razem skutecznie okradł ich mieszkanie.