Aktywne Wpisy

PanTuNieMieszkasz +288
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

bar125 +29
Już nie będzie Tomka na następnej pompie na indeksach. Pożegnanie Tomka z tagiem #gielda … Sześćdziesiąt wpisów: 30 wieszczących besse, 29 krach, 1 odbicie, tu też nie trafił, bo przyszły spadki. Kilkanaście lat przepowiadania krachu. Zwolennik 100-letniego długu austriackiego. Powtarzalność omijania hossy przez lata, przez dekadę. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby oglądać jego kreski na wykresach, których nie potrafiliśmy zrozumieć. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było
źródło: 1000024045
Pobierz

źródło: comment_16003952878Qxr2sQ0d89rZ0G0nPfRi4.jpg
Pobierz@Lulu_Quest: wrogini? ( ಠ_ಠ)
Kiedyś w TESCO zobaczysz, powiesz mi tak". Niedawno przeczytałem tekst a tam
"Kiedyś TEŻ TO zobaczysz, powiesz mi tak"
@Widzet: też miałem takie rozkminki. Ile to lat się zastanawiałem w kościele o co chodzi z tym "toczyńcie na moją pamiątkę". I co to znaczy te toczyńcie, a może toczyń cie, ale też bez sensu. I w tych różnych analizach nigdy sam nie wpadłem, że to może być "to czyńcie" XDD
Z kolei moja różowa w najpopularniejszej piosence Jeden Osiem L słyszała "wszystkie chwile złe,
Komentarz usunięty przez autora
Ale ja w dzieciństwie miałem gorzej, zawsze myślałem, że ten mały gruby nazywa się Bolek Ilolek, a ten drugi to po prostu jego brat noname
@Widzet:
pfff - a o Czarli z Teron słyszeliście? ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Charlize_Theron ( ͡° ͜ʖ ͡°)
,,LOKETEMBURG przez Włocławek'' zamiast ,,WLOKĘ TEN BÓL przez Włocławek"
Myślałam, że Loketemburg to jakaś miejscowość
źródło: comment_1600417393ytWWrVACZKolBc8tQrPEL0.jpg
PobierzI przez pół życia zastanawiałam się czym są te Sydoły? Cały czas śpiewałam te dziwne "na sydoły" i nikt mi nie powiedział co to w ogóle jest, albo, że źle to śpiewam; a jak byłam dzieckiem to był bardzo popularny utwór.
I dopiero niedawno, ktoś mnie uświadomił,
Jeśli chodzi o ten sam hit, a w zasadzie kit, to zamiast "Ela całowała cudnie" słyszałem "Ela całą forsę gnie" (dziwnie tu zasylabował), a zamiast "Karolina w Hollywood" - "Karolina w koniu".
Inny przykład - w T Love "Nie, nie, nie" w wersie "Bądź pozytywnym wojownikiem, kiedy na ringu zostajesz sam" słyszałem "kiedy najndu zostajesz sam" i zastanawiałem się, o co chodzi.
Z
@ZieloneKoloTramwaja: boże ja tak samo XD
(chociaż ja tam zawsze słyszałam "jesnowelon" i myślałam, że to jakieś ładniejsze, np staropolskie określenie na "jasny welon" XD)