Wpis z mikrobloga

Dlaczego nie można usuwać ciąży ale można zabijać zwierzęta?

@YodaMonster: Dobrze, że nie byłeś na sawannie i nie widziałeś jak lew zabija antylopę dla przyjemności. Człowiek też jest poniekąd zwierzęciem, a warzywa nie dostarczą mu wszystkich potrzebnych składników. Człowiek potrzebuje warzyw mi mięsa. Dlaczego aż tak boicie się odpowiedzialności w postaci dziecka? S--s to nie tylko przyjemność, wiąże się z prokreacją.
  • Odpowiedz
@Unik4t: Ależ lewacy biją na alarm, że ziemia jest przeludniona. Co komu szkodzi parę murzynów mniej? I tak jest ich więcej niż nas ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@doveo: o k---a, ale jesteś głupi, pełen nienawiści i w końcu ograniczony. Szok.

Jak promujesz postawy katolickie, sądzę że nim jesteś. To się zastanów co mówisz i co sądzi o Tobie Twój własny Bóg. Katolik chce mordować ludzi w Afryce bo w jednym kraju jakiś m----n mordował białych. Wtf?
  • Odpowiedz
@Unik4t: A nie lewica, która nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa i promuje s--s jako dobrą zabawę bez konsekwencji? ;) Trąbicie, że ziemia jest przeludniona, a przeszkadza wam parę murzynów mniej, mimo że jest ich więcej niż białych ludzi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@doveo: A, no i sam namawiasz do ochrony życia przed porodem, a tutaj nie widzisz różnicy? Jest różnica między promowaniem postawy "jest za dużo ludzi, za bardzo eksploatujemy zasoby naturalne", a z tego samego powodu urządzaniem mordów. Jestem w szoku że tego nie rozumiesz. Jesteś ograniczony i nie chce mi się z Tobą gadać.
  • Odpowiedz
@YodaMonster: W momencie połączenia komórki męskiej i żeńskiej (zapłodnienia) pojawia się nowy organizm z unikalnym DNA - nowy byt, w pełni zdefiniowany fizycznie w momencie powstania. Plemnik, czy komórka jajowa nie jest nowym bytem, jest jedną z komórek organizmu.
Zwykle w tym momencie dyskusji przeciwnicy ochrony życia od poczęcia brną w ślepą uliczkę pisząc o braku świadomości zarodka. Uprzedzając ten wątek w dyskusji - to samo można powiedzieć o wątpliwym
  • Odpowiedz
@doveo:

Człowiek też jest poniekąd zwierzęciem, a warzywa nie dostarczą mu wszystkich potrzebnych składników. Człowiek potrzebuje warzyw mi mięsa.

Przestarzała antynaukowa bzdura nie poparta nawet w jednym współczesnym badaniu. Nie ma dowodów że każda dieta weganska powoduje uszczerbki na
  • Odpowiedz
@YodaMonster: Można zrezygnować z mięsa, ale po co skoro jest smaczne? Można jeść mięso i warzywa - to najlepsze połączenie. Mój talerz, mój wybór ;)

Jeśli zwierzęta nie stosują wobec siebie kodeksu moralnego, to dlaczego człowiek ma stosować go wobec nich? Przypominam, że lwy, aligatory czy rekiny są w stanie zjeść człowieka. Dlaczego człowiek ma nie jeść zwierząt?
  • Odpowiedz
@marekrz: wątpliwym poczuciem świadomości - opartym głównie na fakcie że nie pamięta się pierwszych hmm +- 3 lat życia ale czy pamięć definiuje świadomość? Pewnym jest ze organem świadomości jest mózg i możliwe ze pierwsze jej stadia rozwoju zaczynają się z pierwszą tkanką mózgową, więc zakładając że nie chcemy zabijać człowieka, a jedynie stosować antykoncepcje, granicą są pierwsze tkanki mozgowe.

Plemnik jest komórka, komórka jajowa jest komórka, zarodek powstaje w
  • Odpowiedz
Można zrezygnować z mięsa, ale po co skoro jest smaczne?

@doveo: paskudna moralność, jakby płody były smaczne to byś je jadl?!
Można zrezygnować z wygody jedzenia tego co smakuje gdyż biologia nie zmusza człowieka do jedzenia mięsa - robi to z wygody.

Jeśli zwierzęta nie stosują wobec siebie kodeksu moralnego, to dlaczego człowiek ma stosować go wobec nich? Przypominam, że lwy, aligatory czy rekiny są w stanie zjeść człowieka. Dlaczego
  • Odpowiedz
@marekrz: nie wytłumaczysz. Gość jest albo zbyt głupi żeby to ogarnać, albo udaje. Wydaje mi się że udaje, bo konsekwentie pomija pewne kontrargumenty zaciekle przy tym trzymajac się innych.
  • Odpowiedz
@doveo: w kwestii weganizmu niestety jesteś w błędzie. Człowiek nie musi jeść mięsa. Dieta wegańska jest trudniejsza do zbilansowania, bo siła rzeczy łatwiej dostarczyć wszystkiego, jak jesz wszystko jak leci. Nie jest to jakieś wyjatkowo trudne, ale wymaga podstawowej wiedzy o odżywianiu, a sporo dzbanów stwierdza że przechodzi na weganizm i zaczyna jeść sama sałatę, co nie ma prawa działać.
  • Odpowiedz
jakby płody były smaczne to byś je jadl?!

@YodaMonster: Nie jestem kanibalem.

Można zrezygnować z wygody jedzenia tego co smakuje gdyż biologia nie zmusza człowieka do jedzenia mięsa - robi to z
  • Odpowiedz
Dieta wegańska jest trudniejsza do zbilansowania,

@Morskipas: Właśnie. Po co kombinować, skoro można jeść mięso i warzywa i dostarczać sobie wszystkiego? Jesteśmy wszystkożercami, nie roślinożercami.
  • Odpowiedz
@doveo: choćby po to, że obecnie nie trzeba nic zabijać żeby przeżyć i żyć dobrze. Oprócz tego mięso jest bardzo niewydajne energetycznie, bo tylko mały procent kalorii spożytych przez zwierzę wraca w postaci mięsa.
  • Odpowiedz