Wpis z mikrobloga

@Darknes17: wg mnie to wlasnie osoby z wielkich miast powinny najsilniej popierac pis bo w ten sposob zatrzymuja biedniejszych ludzi z wiosek i malych miast tam gdzie są. Przeciez jakby ci ludzie sie zwalili na taka warszawe to juz nawet za pokoj w piasecznie by sie placilo 1500zl plus oplaty
  • Odpowiedz
@tomislawniepelka: Ludzie wychowani na typowych wiochach gdzie jeszcze niedawno nie było nawet internetu maja tak zakorzenione w mózgach te swoją ,,mała ojczyznę” ze nigdy jej nie opuszcza i będą klepać biedę na wiosce. Bo tu ma stary rozwalajacy się z trzema pokoleniami rodziny dom i 2k zł a w mieście będzie musiał za kawalerkę zaplacic 2k zł a na pewno na rękę ponad 4k nie dostanie jak typowe wiejskie wykształcenie to
  • Odpowiedz
@Darknes17: z tą ojczyzną to się zgodzę, natomiast z wykształceniem nie. Osoby młode często mają studia skończone, ale problem jest gdzie indziej. Nie szukają pracy w większym mieście tylko w mniejszym bo niedaleko od domu. A w takim mieście powiatowym to porządnej pracy często nie ma. A jak już taki osobnik zacznie pracę to już jej nie zmieni bojąc się zmian chociaż będzie narzekał.. znam takich niestety którzy mają perspektywy ale
  • Odpowiedz
@micpec: 2500 tysiącia dobry pieniądz. Masz 300zł czynszu za mieszkanie socjalne, drugie 300 na jedzenie, 200 na rachunki, a resztę możesz spokojnie odkładać. A nie czekaj, zapomniałem, że w tym kraju mieszkania socjalne dostaje patola bez pracy i recydywiści. Sorka byczqu.
  • Odpowiedz
  • 0
@MacronT1000: 24 - 5 = 19

19 lat temu już nie było lat dziewięćdziesiątych :P Ale tak, wtedy średnia pensja to było 2k, a teraz ponad 5.

Ponad 5k ale brutto
  • Odpowiedz
@Meser: Jesli oprzesz swoja diete na warzywach straczkowych, jajkach i ryzu, spokojnie wyzyjesz za tyle. No ale to trzeba umiec gotowac, co rozumiem niektorych moze przerastac.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@micpec: btw policz sobie ile miesięcznie złotych twoja mama oddawała na składkę emerytalna i czy to było bliżej 1000 zł czy może mniej. A teraz ty w pasku wypłaty sprawdź ile oddajesz na składkę emerytalna i powiedz mi czy liczysz na emeryturę w wysokości swojej pensji?
  • Odpowiedz
@donio721: pewnie do dzisiaj szef tak argumentuje odmowe przyznania podwyzki swoim pracownikom 'Bo kiedys byl taki jeden pracownik dla ktorego 2500zl to byl szczyt marzen, a ty przychodzisz do mnie zadajac o 2600zl brutto'
  • Odpowiedz
Teraz idziesz, znika minimum 50zł a Ty ani nie pojadłeś ani się nie napiłeś; a wciąż jesteś gdzieś na zewnątrz zamiast w klubie ;p

@RyzyKamil: Mi ostatnio za szamke, drinka, a potem w innym lokalu 3 drinki i ubera pękło 200zł solo xD

Ogólnie jak kiedyś zarabiałem minimalną to przypadkiem przymierzyłem taką zajebistą kurtkę Timberlanda za 1300zł i była miła jak kołderka. Obiecałem sobie, że jak będę zarabiał lepiej to sobie
  • Odpowiedz
btw policz sobie ile miesięcznie złotych twoja mama oddawała na składkę emerytalna i czy to było bliżej 1000 zł czy może mniej. A teraz ty w pasku wypłaty sprawdź ile oddajesz na składkę emerytalna i powiedz mi czy liczysz na emeryturę w wysokości swojej pensji?

@Djodak: @micpec: Dokładanie. #!$%@? mnie już to gadanie na emerytury. "Ja pracowałem 30lat i dostaje tylko 2tys emerytury". Ja #!$%@? ludzie miesięcznie wpłacają po 200zł
  • Odpowiedz