Wpis z mikrobloga

• 935
Robię się sentymentalny chyba.

Miesiąc temu urodził mi się syn. Życie wywróciło się do góry nogami, nie ogarniamy domu tak jakbyśmy chcieli, ciągle nie mamy czasu na nic. Dowiedziałem się jak kąpać dziecko, kiedy karmić i że zmiana pieluchy nie jest straszna... No chyba że mówisz "ooo jaki bobas" i on akurat sika w twoją stronę do twojej otwartej, gadającej buzi. Wiem jak ciężko udrożnić nosek, że karmiąc piersią trzeba podawać witaminy dodatkowo i że nie ma miejsca na spontaniczność w życiu codziennym. Mimo kryzysu emocjonalnego i wycieńczenia fizycznego kochamy się nadal i idziemy do przodu jako rodzinka NL. Miłej niedzieli Miraski( ͡º ͜ʖ͡º)

#feels #rodzina #tatacontent #zwiazki #holandia #niebieskiepaski #rozowepaski #chwalisiealetylkotroche
IkBenPool - Robię się sentymentalny chyba.

Miesiąc temu urodził mi się syn. Życie wy...

źródło: comment_1599975627s223QpKJM56DhbbGtZ5Rxy.jpg

Pobierz
  • 285
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ediz4: sugerujesz że dziecko nie jest niezależną osobą z wolną wolą tylko zlepkiem cech odziedziczonych po rodzicach? Naprawdę myślisz że Twoje dziecko będzie miało cechy po Tobie i Twojej partnerce? Nie miej nigdy dzieci.
  • Odpowiedz
@Hajsiwo: pier*olisz xD jak tatuś któremu się wysrał gówniak pisze co chce to dobrze a jak ktoś w normalny sposób wyraża swoją opinię to już cham. Widzisz różnicę między tym komentarzem a poprzednimi? Tak, dopiero ten jest chamski więc nie zesraj się xD
  • Odpowiedz
@Sandrinia:

sugerujesz że dziecko nie jest niezależną osobą z wolną wolą tylko zlepkiem cech odziedziczonych po rodzicach?....

Od kiedy jedno wyklucza drugie?

Naprawdę myślisz że Twoje dziecko będzie miało cechy po Tobie i Twojej partnerce?....

Oczywiście że będzie miało. Poczytaj czym są geny.
  • Odpowiedz
@IkBenPool: człowieku, ja mam trzy kasztany w wieku 3-5 lat :) do tego czas na swoje hobby, motocykl i piwko. Do ogarnięcia mam dodatkowo działkę 17 arów, kurnik, psa i 4 koty :D od 7 do 16 w pracy, żona także. Da się! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@IkBenPool: gdy mówimy "urodził mi się syn/córka" to uprzedmiotawiamy kobietę, odbieramy jej sprawczość a to właśnie kobieta niejednokrotnie rodzi Wam dziecko w ciężkich bólach i z wielkim wyrzeczeniem, tracąc przy tym często urodę a czasami zdrowie. Mówmy "żona/partnerka urodziła nam syna!". Dzieci się same nie rodzą! Odrobina szacunku do Kobiet!
  • Odpowiedz
@IkBenPool: mam dzieciaka w domu..3 miesiące.
Nie mam takich ponurych myśli czy wniosków.
Pierwszy miesiąc może cięższy. Musisz się przestawić na robienie fajnych rzeczy w trójkę i tyle. Będzie dobrze miras
  • Odpowiedz