Wpis z mikrobloga

• 935
Robię się sentymentalny chyba.

Miesiąc temu urodził mi się syn. Życie wywróciło się do góry nogami, nie ogarniamy domu tak jakbyśmy chcieli, ciągle nie mamy czasu na nic. Dowiedziałem się jak kąpać dziecko, kiedy karmić i że zmiana pieluchy nie jest straszna... No chyba że mówisz "ooo jaki bobas" i on akurat sika w twoją stronę do twojej otwartej, gadającej buzi. Wiem jak ciężko udrożnić nosek, że karmiąc piersią trzeba podawać witaminy dodatkowo i że nie ma miejsca na spontaniczność w życiu codziennym. Mimo kryzysu emocjonalnego i wycieńczenia fizycznego kochamy się nadal i idziemy do przodu jako rodzinka NL. Miłej niedzieli Miraski( ͡º ͜ʖ͡º)

#feels #rodzina #tatacontent #zwiazki #holandia #niebieskiepaski #rozowepaski #chwalisiealetylkotroche
IkBenPool - Robię się sentymentalny chyba.

Miesiąc temu urodził mi się syn. Życie wy...

źródło: comment_1599975627s223QpKJM56DhbbGtZ5Rxy.jpg

Pobierz
  • 285
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IkBenPool poczekaj z pieluchami jak zaczniesz posilki normalne dawac nie mleko, plus nie ograniam jak nie macie czasu,na razie to jest pikus, jazda sue zacznie gdy zacznie wlazic gdzie nie trzeba, polykac wszystko itd, juz teraz mozesz powoli mocowac wszystko jak na statku, ps i nie nie kupuj poduszki specjalnej pod glowe, i innych tego typu dyrdymalow, 3 razy przemysl czy to potrzebne, pozniej polowe tego wyrzucisz nigdy nie uzyte
  • Odpowiedz
@IkBenPool: Gratuluję Mirku! Tez jestem od kilku lat ojcem i mnie również dopadła ta zmiana. Ogólnie to na wiele rzeczy juz nie ma czasu, jest wieczny balagan na chacie, mniej czasu na sen i duzo nerwów ale zapewniam ze dzieci sa tego warte. Super jest być tatą! Mówię to ja - ojciec trojki dzieci
  • Odpowiedz
@IkBenPool: Mam nadzieje ze nie sprowadziliscie kolejnego zycia tylko po to, zeby z----------o w januszexie za niewiele ponad minimalna, tylko wychowacie go na porzadnego, wyksztalconego czlowieka i wspomozecie finansowo jak bedzie trzeba. Bo jesli nie, to walcie sie na c--e.
  • Odpowiedz
@IkBenPool czemu w sumie ludzie zostają rodzicami? Jak sam opisałeś w poście nie ma na nic czasu, syf w chacie, brak możliwości wyjścia na miasto, r-------e ciało kobiety, babranie się w gównie, zajmowanie się w razie choroby, mało czasu na sen przez drącego jape gowniaka, zmęczenie psychiczne. Są w ogóle jakieś plusy takiego dzieciaka? Jeśli tak to czy te plusy są więcej warte niż minusy? Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć?
  • Odpowiedz
jestem twoim synem z przyszłości i mam 19 lat. Dzięki że sam zakrywałeś sobie morde na zdjęciach a mojej nie bo przecież byłem tylko miesięcznym dzieckiem. Szkoda że od początku mojego życia wrzucasz coś na zawsze do internetu bo chciałeś się mną pochwalić jakbym był jakimś narzędziem. Czasu nie cofnę ale szkoda że takie zdjęcie nie zostało tam gdzie być powinno czyli w rodzinnym albumie.

@to_jest_chyba_kurcze_zart: cześć - nie zesraj
  • Odpowiedz
Nawet gdybyśmy zechcieli, to zdecydowalibyśmy się tylko na adopcję, bo po co robić własne żeby zaspokoić egoistyczne pragnienie tego, aby się dowiedzieć jak "nasze maleństwo" będzie wyglądać, skoro w domach dziecka gnije tysiące dzieci czekających na kochający dom.

@Sandrinia: xD Bo wiadomo że każde dziecko jest takie same - takie ciasto do wyrobienia a nie zespół cech nabytych z puli genowej rodziców i to niekoniecznie takich jakie byśmy chcieli.
  • Odpowiedz