Aktywne Wpisy
Najmilszy_Maf1oso +424
Ale trzeba mieć zryty beret samochodozą, żeby mieć problem z kładką nad Wisłą, która jak widać jest z chęcią wykorzystywana i realnie ożywia część miasta.
Oczywiście po co kładka, jak można było dołożyć 10x tyle i mieć czteropasmową arterię i być może chodnik. Toż to czysta przyjemność przeprawiać się przez Wisłę pieszo w towarzystwie samochodów.
#rower
Oczywiście po co kładka, jak można było dołożyć 10x tyle i mieć czteropasmową arterię i być może chodnik. Toż to czysta przyjemność przeprawiać się przez Wisłę pieszo w towarzystwie samochodów.
#rower
CXLV +170
Od czego utyje Polak? Od przetworzonego żarcia z paczki, które u nas uchodzi za coś dobrego, a gdzie indziej za gówno. Jesteśmy śmietnikiem Europy. Wydajemy spore dla nas sumy na samą chemię w żarciu i nie mamy też żadnych nawyków żywieniowych, bo wszędzie widzisz tylko antybiotyki,konserwanty,cukier i substancje rakotwórcze.
Nie chcę tutaj myślenia czarno-białego, bo niezdrowo odżywiają się też Angole czy Irole, ale tam chociaż masz wybór, a tu jak jesz zdrowo to i tak #!$%@? przetwory seropodobne, sztuczne mięso i myślisz, że jesteś kimś, bo kupisz sobie makaron Barilli XD
Post nie ma na celu wywołania żadnej gównoburzy i nie tyczy się jednostek (wiadomo - jeden zarabia dobrze, drugi średnio, trzeci źle), ale ma charakter nostalgiczny i pokazuje, co tak naprawdę znaczymy w Europie
#mikrokoksy #gotujzwykopem #gospodarka #jedzenie #przemysleniazdupy #dieta
Nie wszystkie E są szkodliwe , niektóre nawet zdrowe
A jeżeli kogoś ogranicza budżet żeby jeść zdrowo... to czas się wziąć za robotę i tyle.
Na studiach mając w sumie pewnie 1200-1800 w zależności od miesiąca mogłem spokojnie wyżyć. Nie było kolorowo, ale dało radę. Trzeba chcieć. Dlatego mnie zawsze #!$%@? jak ktoś mówi że nie ma na zdrowe jedzenie, a na #!$%@? kebaby, czipsy i piwo
@Duzy_Dziki_Zwierz: Jasna sprawa! Kurcze lataaaa temu sam pamiętam że przez właśnie bardzo bardzo skromne fundusze, jadłem tylko zdrowe nie przetworzone rzeczy :P Bo tak naprawdę u nas... wychodzi to taniej :) Ziemniaki/ryż, do tego podroby, ćwiartki z kurczaka lub cały kurczak z przeróżnych promocji kupowany. I dało
Ale nie każdy Polak ćwiczy na siłowni i prawda, że jedzenie makaronu czy ryżu jest takie i można ładnie się nabić jak karabin, ale przeciętny Polak ma 1-2 dzieci na utrzymaniu i #!$%@? źle, bo źle zarabia. Nie każdy ma ochotę ciąle jeść prawie to samo, bo nie każdy ćwiczy.
I to nie jest dużo, jak utrzymujesz się sam, musisz się do tego mieć w co ubrać i jakoś żyć. Ja raczej nie jestem typem człowieka, który #!$%@? hajs na takie typowe przyjemności Kowalskiego
Skoro akademik kosztuje 300-400 zł, a karnet na siłkę w dużym mieście 150, to spotkajmy się w połowie i powiedzmy, że 500 zł ci to wychodziło. Przedział 1200-1800 to duża dysproporcja. Skoro miałeś na jedzenie i przyjemności 700 zł, to byłeś na styk, ale jak miałeś 1300, to już jest dużo :)
@Wilczek03: Makaron to przetworzone żarcie.