Wpis z mikrobloga

@Asterling: Sprawdź zanim coś napiszesz. Pierwszy link z googla pokazuje, że UG i UKSW stoją 3 miejsca od siebie, obydwa na górze listy.

@Nikodem Prawo na UKSW akurat jest bardzo fajne i co najważniejsze, prowadzący nie narzucają studentom swoich poglądów - z opinii znajomych, którzy mieli styczność z UKSW i UW, zajęcia na tym pierwszym nie były "odchylone" w daną stronę polityczną/światopoglądową. Jedyny mały minus to konieczność mieszkania na
  • Odpowiedz
@Nikodem: Problemem UKSW jest to, że praktycznie to już nie warszawa, jednakże przygotują Cię do zawodu kodlepiej, niż w Gdańsku i Warszawa jest jedynym miejscem w tym kraju, gdzie prawnicy bez specjalnych "pleców" w miarę godnie żyją. Natomiast poziom nauczania na UG z tego co słyszałem, jest bardzo kiepski. Wiadomo nie ma reguły wszystko zależy od tego na kogo trafisz do prowadzenia danego przedmiotu i podejścia zainteresowanego do edukacji.
  • Odpowiedz
@Nikodem: skończyłem prawo na UG w 2016 - nie polecam. Słabi i chamscy prowadzący (oczywiście nie wszyscy, ale wielu), egzaminy albo bezsensownie trudne albo żenująco proste, wykłady nudne jak flaki z olejem (z paroma wyjątkami). Mam tylko parę dobrych wspomnień z całych studiów, jeśli chodzi o współpracę z uczelnią i wykładowcami.

Mam 2 znajomych po UKSW - żyją, radzą sobie w zawodzie, nie narzekali na studia.
  • Odpowiedz
@Nikodem: koleżanka tam studiowała co prawda z pragi płd jeździła jakieś 1h, ale mówiła, że w życiu by się nie przeniosła. Prowadzący w pyte, zdrowe i ludzkie podejscie, tam cie nie wykreślą ze studiów nawet jak umrzesz, poprawiać można po kilka razy, zawsze znajdzie sie wyjście z sytuacji, a no i wydupione mają na twoje poglądy i wiare przy czym nie forsują swoich. Bo na UW to różnie bywało z
  • Odpowiedz
@Nikodem: ug jest generalnie spoko. mamy inny program niż reszta uczelni i niestety czasem z-------l jest spory, ponieważ każdy przedmiot to jeden semestr. gdzie inni mają konstytucyjne dwa semestry to u nas jeden. niektóre egzaminy są naprawdę trudne i czasem jest fala warunków. niektórzy prowadzący faktycznie pozostawiają wiele do życzenia. ja mam raczej pozytywną opinie. bardziej organizacyjnie mnie denerwuje uczelnia. jak coś to na pw mogę odpowiedzieć na pytania.
  • Odpowiedz