Aktywne Wpisy

kutang__pan +57
źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +111
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz

Bo dla mnie na tym w dużej mierze opiera się socjalizacja.
Strasznie nie lubię dram i jakichś krzywych akcji międzyludzkich. Np. jak ktoś zachowuje się konfliktowo, nieżyczliwie i nielojalnie, szczególnie wobec mnie ofc.
Mam do tego stopnia alergie na te zachowania, ze jak dana osoba jest wobec mnie niesympatyczna i szuka zaczepki, to czuje się skrajnie zdegustowana i wręcz oburzona.
I pojawia się kompletne niezrozumienie dla takich osób, które właśnie się ciagle z kimś kłócą, co chwila tracą przyjaciół, zyskują nowych i przysparzają sobie tylko napięć towarzyskich. Na c--j to?
Nie wiem czy to kwestia dojrzałości (no bo w szkole miałam podobne epizody) czy tego ze mój własny mózg przysparza tyle problemów, ze przynajmniej staram się je wyeliminować w otoczeniu xD ;/ Ale aż mnie trzęsie czasem z dezaprobaty.
I dodam, ze nie potępiam ludzi, tylko raczej nie jestem w stanie pojąć ich mindsetu.
#rozkminy trochę #psychologia #niebieskiepaski #rozowepaski #normictwo
Bezkonfliktowość =/= konformizm
Bezkonfliktowość to efektywność.
Czy to ze kogoś objadę i mu pocisne przybliży mnie do celu? Raczej nie wiec mogę ewentualnie spróbować rzeczowo wyjaśnić swoje nastawienie etc.
Z perspektywy czasu uważam swoje zachowanie z czasów szkolnych za przejaw właśnie niedojrzałości emocjonalnej i nieefektywności interpersonalnej.
o, welin też jest taka niedobra