Wpis z mikrobloga

@elena-mary: kogo to obchodzi? Niech sobie idzie kawę zrobić czy coś tam, albo argumentuje przy pytaniu o podwyżkę że nie pali, to godzinę więcej pracuje w tygodniu, to mu się z 70gr na godzine więcej za to należy xD
  • Odpowiedz
  • 28
@Sweet_Pear_in_Teriyaki średni fajek trwa dnie minuty, pomnożyć to przez 50 pracowników to 100 minut na jednego fajka. Niech wyjść na fajka będzie 3 to mamy 300 minut czyli 5 godzin w ciągu jednego dnia. Razy 21 dni roboczych i najniższa stawka godzinowa wychodzi noo młody matematykę pozostawiam Tobie
  • Odpowiedz
@TopowyJanusz: xDD no i ta najniższą, netto, to jest jakikolwiek znaczący koszt dla firmy?
Wart jakiegoś wprowadzania zamieszania wśród załogi?
No to nie wiem, nie wiem, ale coś mi mówi że to nie ja się nie znam na matematyce jeśli te 3-5 k miesięcznie dla firmy jest kosztem wartym denerwowania pracownika.

Edit: nawet źle policzyłem bo to będzie z 60% najniższej netto, no wali na kolana taka kwota xD
  • Odpowiedz
@TopowyJanusz: Jak grubo ponad dekadę temu pracowałem w jednostce urzędu, to były tam pracownice urzędniczki, które non stop chodziły na fajkę i siedziały tam 5-10 minut, co przy 3-4 krotnym wyjściu na fajkę dawało już sporo czasu tylko na tę czynność. Rekordziści przepalali tak spokojniepół godziny dziennie. Pamiętam, że dyrektor pewnego razu tak się w-----ł, że też wprowadził listę czasową na wyjście na fajki i nagle jak ręką odjął, skończyły
  • Odpowiedz