Wpis z mikrobloga

@Chudy_: dziwne, że Mana z takim doświadczeniem się decyduje na base race z terranem. przecież tego inną rasą nie da się wygrać, ludzie z brązu wiedzą takie rzeczy. nie no, p-----------m się, ale serio, karkołomna decyzja.
  • Odpowiedz
@entrop: to chyba nie był zaplanowany base trade, chyba chciał go zaatakować z dwóch stron, jednak przeciwnik go przyuważył i wszedł całą armią do maina MaNy, wiec jedyne co mógł Polak zrobić, to iść na bazę Terrana.
  • Odpowiedz
@Chudy_: a tam, prawda jest taka, że mógł to złamać. jakby wymicrował te banshetki fenixami z colosami to dwie trzy-salwy colo uszczupliły by mariny na tyle, że mogłby wejść tam immortalami w te czołgi. zresztą terran leciał z jednej bazy też, o czym mana wiedział gdzieś od połowy gry. jakby rzucił tam więcej zealotów w mineral line a nie pojedynczo to też by była inna rozmowa. wiem, p---------e co by
  • Odpowiedz
@Chudy_: przecież nie mówię, że jestem lepszy, ale gra też nie trwała 5 minut, więc mana miał sporo czasu na przemyślenie taktyki rozbicia tego. wysyłane pojedynczo darki by nawet więcej zdziałały, przecież na jednym OC ile miałby tych scanów.. a reaven trudny do u------a nie jest, starczyłby jeden feedback. prawda jest taka, że z----ł, ale nie, lepiej marudzić na imbalans i latające budynki.. no proszę Cię, nie zamieniaj się w
  • Odpowiedz
@entrop: darki? R U Serious? Wiesz, ile kosztowało by przejście w tech darkami? On nawet HT nie miał - to by mu strasznie ułatwiło życie. Musiał budować jednostki by się bronić, nie było mowy o nowej technologii. Choć w sumie zbudował startgate i phoenixy, co było słabym wyborem.
  • Odpowiedz
@Chudy_: ta, ale colo z lancą udało mu się jakoś wyprodukować, mimo, że jak terran go zamykał w bazie to miał tylko immortale. co do bronienia się to (zaznaczam, że nie widziałem dobrze końcówki), ale 3 sentry mogły by force fieldować rampę w nieskończoność bo zdaje się, że tam żadnych medivaców nie było.

no ale dobra, niech będzie po Twojemu: terran imba, mana nie miał szans od początku.
  • Odpowiedz
@entrop:

terran imba, mana nie miał szans od początku

Nie przeinaczaj moich słów, w swoim komentarzu miałem na myśli tylko to, że Manie nie wyszedł base trade przez latające budynki terrana, tak to by z pewnością wygrał. Kolo z lancą jest dobre na mariny i mają duży zasięg, a wiadomo że terran by właśnie głównie ich pompował z jednej bazy. Mana coś niechętnie gra darki, rzadko je u niego widzę,
  • Odpowiedz