Wpis z mikrobloga

Dzisiaj ponownie ruszył proces Urbana o obrazę uczuć religijnych, za okładkę Tygodnika Nie, w którym przedstawiono Jezusa, z mało inteligentnym wyrazem twarzy”, czym obraził uczucia religijne sześciu osób.

Proces trwa już 6 lat, Urban najpierw został skazany, jednak sąd okręgowy uchylił w marcu 2019 r. orzeczenie sądu I instancji i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania. Zdaniem sądu okręgowego, procedowanie w tej sprawie sądu rejonowego było wadliwe w szczególności w zakresie opinii biegłych, którzy oceniali obrażenia uczuć religijnych przez pryzmat gorliwych katolików, a nie tych zwykłych.

Chyba nie muszę dodawać że wolnościowe konserwy klaskały uszami, po skazaniu Urbana - a tak niby walczą o wolność słowa, hipokryci ( ͡º ͜ʖ͡º)

#neuropa #prawo #tygodniknie #bekazkatoli #bekazprawakow #polska #heheszki #ciekawostki #4konserwy #konfederacja
Pobierz saakaszi - Dzisiaj ponownie ruszył proces Urbana o obrazę uczuć religijnych, za okład...
źródło: comment_15979321154oW0ksf9HP72eBskzbnqAp.jpg
  • 18
@saakaszi: ciekawi mnie logika idącą za obrażaniem uczuć bo Jezus ma dziwną minę. Xzy to w ogóle jest Jezus? Kto decyduje o wystarczającym podobieństwie. Czy jak zapuszczę długie włosy i brode, generalnie przebiorę się za Jezusa to ludzie nie mogą mnie obrazić bo czeka ich obraza uczuć religijnych?
@saakaszi: konserwy powinny wreszcie zerwać powiązania z patologiczną instytucją, jaką jest KK, odrzucili chore, pełne nienawiści ideologie i skupili się nie na frazesach, a na drugim człowieku.
Ta sprawa biednej dziewczyny, która chciała pozbyć się ciąży i dalej normalnie żyć, jak inne nastolatki, uczyć się, znaleźć faceta, zrobić karierę, wystalkowanej przez jakąś fanatyczkę, podkablowanej fanatycznym rodzicom, złamanej psychicznie, zmuszonej do urodzenia niechcianego dziecka - teraz ma na koncie parę prób samobójczych
@saakaszi: wrzucasz ludzi do jedneg bo wora. Ja tez wolnosciowa konserwa a ksiezy bym zamykal za oszustwo , chyba ze by udowodnili istnienie swojego bozka empiryczna metoda. Jak dla mnie religia to takie same srprzedawanie bullshitu jak te przedstawienia gdzie sprzedaja garnki dla emerytow.