Aktywne Wpisy
Vamyss +181
To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8
Pobierz
tesknilam_ +499
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Zagłosowało 97 osób.
26 uważa, że tak
54 uważa, że nie
17 uważa, że nie, ale na autostradzie tak.
Wnioski?
https://www.wykop.pl/wpis/51488501/czy-jechanie-z-maksymalna-dopuszczalna-predkoscia-/
#samochody #prawojazdy #motoryzacja
źródło: comment_1597833354c9JoUoFcezkY8J5GeqmVNF.jpg
PobierzJeżdżę ostatnio często autem z przyspieszeniem mierzonym kalendarzem, którym więcej niż 120 się nie jeździ. Po
@GaiusBaltar: No i na tym można zakończyć dyskusję, zamykam temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Człowiek taki właśnie powołuje się na blokowanie czy zmuszanie do hamowania, gdzie w pierwszej kolejności nie powinien tyle jechać.
Szkoda, że w Polsce na drogach panuje prawo dżungli i jeszcze potrafisz złapać w------l za za wolne wyprzedzanie (czyt. wyprzedzanie z 150 km/h na budziku) na autostradzie.
@Iskaryota: Patrz częściej w lusterka, albo jeździj w okularach. Na autostradach nie ma zakrętów, i spokojnie zauważysz nawet taki samochód.
Tak jak pisałem wyżej, jeżdżę autem, które więcej niż 120 nie jedzie, jeździłem nawet nim chwilę na bezlimitowych autobahnach (ale nie oszukujmy się, 200 jeżdżą też na
@twinzpl: i w czym problem?
@Iskaryota: skoro juz i tak lamiesz przepisy to nie mozesz na czas wyprzedania gaz gazu w podloge i zrobic tego sprawnie? Zesrasz sie jak na moment dojdziesz do 160-180?
@Iskaryota: to jest 56 metrow na sekunde, a w lusterku na autostradzie zawsze widzisz najmniej kilometr czyli 20s jazdy takiego goscia. Nawet gdyby jechal 300 to masz ponad 5 sekund na ogarniecie (+5 na reakcje) czy ktos za Toba jedzie szybko czy wolno, czy sei w---------z na pas czy nie.
Zwyczajnie tego nie robisz i
@InterferonAlfa_STG: a ja mam w dupie takich gości i jak nie będzie musiał hamować z piskiem opon, to zmieniam pas i niech zwalnia do przepisowej
@Iskaryota: wiec ile razy sie patrzysz w lusterka przez kilkanascie sekund? kupy sie Twoja narracja nie trzyma
Ja tam nie widzialem zeby ktos dlugimi n---------l jak ktos zwycajnie wyprzedza, chocby jechal 140 lewym.
Problem jak zauwazyles jest taki, ze wyprzedzasz sobie kolumne aut luzo oddalonych od siebie, gdzie miales kilkanascie okazji do zjechania komus (i prawdopodobnie natychmiastowego