Wpis z mikrobloga

Mirki i Węgierki, świetujcie ze mną (ʘʘ) 2 miesiące po moich 24 urodzinach spełniłem swoje marzenie - kupiłem Mazdę 6 z silnikiem 2.5l, 192 km, automatem i najwyższą wersją wyposażenia SkyPassion( ʖ̯)

Jest to dla mnie szczególnie ważne, bo marzyłem żeby autem takiej klasy jeździć może w wieku 35-40 lat, ale to co zrobiłem ze swoim życiem w ostatni rok jest nadal dla mnie czymś nieprawdopodobnym. Jakby mi ktoś ze 2 lata powiedział, że tak dzisiaj będzie wyglądać moje życie, to bym mu powiedział, że jest jebniety xD

Zainwestowałem kilkanaście tysięcy w swój rozwój, a w tym czasie zaliczyłem 2 awanse w firmie, zostałem kierownikiem i zarządzam kilkuosobowym zespołem. Mam nawet MacBooka służbowego. A 2 lata temu to dla mnie szczytem marzeń było trzymanie dziewczyny za rękę. Dzisiaj mam same dziewczyny w zespole.

Bagno rozkmin to był dla mnie dancefloor. Ciągle tylko myślałem, że jestem gorszy, że coś jest nie dla mnie, że ja nie dam rady. Nie potrafiłem w ogóle rozmawiać z ludźmi, a co dopiero z dziewczynami. Jestem z siebie po prostu mega dumny, bo czuję że musiałem psychicznie nadrobić duża część życia. Ostatni rok bardzo dużo mnie kosztował, nie tylko pieniędzy, choć były miesiące, że więcej wydawałem niż zarabiałem, bo mieszkam sam i sam się muszę utrzymać z tym wszystkim. Kosztował mnie przede wszystkim wysiłku psychicznego. Co chwilę wychodzenie ze swojej strefy komfortu. Co chwilę przełamywanie swoich barier. Wiele razy toczyłem ogromną wojnę w głowie.

Teraz jest moment, że mam również namacalny rezultat pracy, jaka wykonałem w postaci samochodu :)

Mam nadzieję, że mój post doda trochę kontrastu na tym portalu, gdzie większość tylko narzeka jak jest źle. Wiem, bo też tam byłem.

#chwalesie #pokazauto #samochody #motoryzacja #wygryw
JEST-SUPER - Mirki i Węgierki, świetujcie ze mną (ʘ‿ʘ) 2 miesiące po moich 24 urodzin...

źródło: comment_1597564311kZy3MJOXdh3icmxXXgrSnf.jpg

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@1q2w3e4r5t: @Majku_: OP podpytując o ubezpieczenie na siebie i dziadka/mamę z powodu zniżek, ma samochód we współwłasności z jednym z wyżej wymienionych, więc nie jest w pełni prawowitym jedynym właścicielem. Jeśli w dodatku na ten samochód ma kredyt, to ja już znikam z tego tematu bo mamy do czynienia nie z człowiekiem sukcesu, a zwykłym 24 letnim naiwniakiem po wydaniu kilkunastu tysięcy kołczowi, yy znaczy w samorozwój(XD). I
  • Odpowiedz
@codalej: ja tam w ludzi sukcesu, kołczów, motywacje i indywidualne marzenia nie wchodzę. Każdy niech sobie żyje, jak mu się podoba. Chociaż wiary w koczłów rozsądnym bym nie nazwał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Natomiast co do korzystania ze zniżek starszych członków rodziny, to absolutnie nie uważam tego za cebulactwo, czy przejaw biedy umysłowej. Korzystasz z możliwości, jaką masz do dyspozycji. A oszustwem to nie jest w
  • Odpowiedz
@Majku_: Ja też nie neguję współwłasności i korzystania ze zniżek osoby która ma je wypracowane, to jedyny rozsądny sposób ponieważ składki dla osób do 26 lat i bez historii ubezpieczenia są kosmiczne, dobrze jest młodej osobie zakupić skuter i tam wpisać współwłasność, po kilku latach bezszkodowych nabywa się pełne zniżki do OC i przy zakupie pierwszego samochodu jest zwyżka tylko z tytułu wieku posiadacza, co trochę odciąży kwotę jak przy
  • Odpowiedz
@codalej: no i we wszystkim się zgadzamy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Warto korzystać ze zniżek, a kołczowie żerują na naiwnych. Dlatego napisałem wcześniej, że na NLP trzeba uważać. Bo owszem, jest to wartościowe, ale łatwo przesadzić, zachłysnąć się "sukcesem", a później narobić sobie długów i problemów. Natomiast nie wnikałem w historię opa, ale jeśli faktycznie zarabia 4k, a zamierza wziąć auto, gdzie sama rata wynosi 1,2k,
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: Nie rozumiem ludzi piszących ze to bajt.
Sam w wieku 23 dorobiłem się mieszkania za gotówkę i BMW f32.
Aktualnie ledwo ciagnę z miesiąca na miesiąc ¯_(ツ)_/¯
Raz się jest na szczycie a raz na dnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
jeśli możesz rocznie zapłacić za ubezpieczenie tysiąc złotych mniej, ale za rok się poprawie i kupię ubezpieczenie tylko na siebie ze zwyżkami za wiek, wstawię tutaj info o tym na wykop i Cię zawołam, żebyś mógł mi pogratulować. Ten tysiąc złotych będzie warty twojego uznania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@JEST-SUPER: i dla tysiaka ryzykujesz, że jak dziadek puknie kogoś, to i Tobie polecą zniżki (a dziadki
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: kolega ma/mial identyczna na sprzedaz. 2017r, biała 2.5L z usa. Kupił kilka sztuk, tą miał sobie zostawić bo najlepsze wyposazenie i najmłodsza. Przejechałem tym 300km i całkiem szczerze wole swojego gruza za 20k. Komfort jazdy taki se, wyciszenie nie istnieje. Zreszta prywatnie ma A6 chyba 2007, pojezdzil mazda pol roku i stwierdzil ze nie warta zmiany i tez sprzeda.

Takze jak bys chcial drugą taką samą to jest do
  • Odpowiedz
Ale to jest właśnie "mentalność biedaka", którą przedstawia @krabar

@Majku_: no spoko ziom, mentalność biedaka, jak uważasz. jak miałem 19 lat to faktycznie miałem ojca jako współwłaściciela. i przez kilka kolejnych lat, ale nie chwaliłem się w internecie, "wygrywem" i "służbowym macbookiem" xDDD a tym bardziej nie pisałem czegoś w stylu "A 2 lata temu to dla mnie szczytem marzeń było trzymanie dziewczyny za rękę. Dzisiaj mam same dziewczyny
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: wydajesz za dużo w stosunku do swojej pensji imho. Wg mnie koszt samochodu powinien stanowić 10% wysokości pensji, w najgorszym wypadku 20% ale gdy np nie masz innych kosztów, masz swoje mieszkanie, poduchę finansowa na co najmniej pół roku życia takiego jak przed utrata pracy. Szczególnie w obliczu obecnego kryzysu skłaniałbym się ku 10% no chyba ze masz własne mieszkanie i spore oszczędności
  • Odpowiedz
  • 0
@JEST-SUPER Wiesz ze rowniez mam takie plany do moich marzen mam Bmw którego nigdy wiexej nie kupie poluje na mazde 2.5 z Usa bita, ale oddaU po sprowadzeniu zdovilbym dwie rzeczy konserwacja podłogi, instalacja lpg z dotryskiem okolo 5500 Pln, niech ci sie dobrze jezdzi bo naprawde piekne auto.
  • Odpowiedz