Aktywne Wpisy
OVHcloud +131
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +21
Jest to dla mnie szczególnie ważne, bo marzyłem żeby autem takiej klasy jeździć może w wieku 35-40 lat, ale to co zrobiłem ze swoim życiem w ostatni rok jest nadal dla mnie czymś nieprawdopodobnym. Jakby mi ktoś ze 2 lata powiedział, że tak dzisiaj będzie wyglądać moje życie, to bym mu powiedział, że jest jebniety xD
Zainwestowałem kilkanaście tysięcy w swój rozwój, a w tym czasie zaliczyłem 2 awanse w firmie, zostałem kierownikiem i zarządzam kilkuosobowym zespołem. Mam nawet MacBooka służbowego. A 2 lata temu to dla mnie szczytem marzeń było trzymanie dziewczyny za rękę. Dzisiaj mam same dziewczyny w zespole.
Bagno rozkmin to był dla mnie dancefloor. Ciągle tylko myślałem, że jestem gorszy, że coś jest nie dla mnie, że ja nie dam rady. Nie potrafiłem w ogóle rozmawiać z ludźmi, a co dopiero z dziewczynami. Jestem z siebie po prostu mega dumny, bo czuję że musiałem psychicznie nadrobić duża część życia. Ostatni rok bardzo dużo mnie kosztował, nie tylko pieniędzy, choć były miesiące, że więcej wydawałem niż zarabiałem, bo mieszkam sam i sam się muszę utrzymać z tym wszystkim. Kosztował mnie przede wszystkim wysiłku psychicznego. Co chwilę wychodzenie ze swojej strefy komfortu. Co chwilę przełamywanie swoich barier. Wiele razy toczyłem ogromną wojnę w głowie.
Teraz jest moment, że mam również namacalny rezultat pracy, jaka wykonałem w postaci samochodu :)
Mam nadzieję, że mój post doda trochę kontrastu na tym portalu, gdzie większość tylko narzeka jak jest źle. Wiem, bo też tam byłem.
#chwalesie #pokazauto #samochody #motoryzacja #wygryw
Natomiast co do korzystania ze zniżek starszych członków rodziny, to absolutnie nie uważam tego za cebulactwo, czy przejaw biedy umysłowej. Korzystasz z możliwości, jaką masz do dyspozycji. A oszustwem to nie jest w
Warto korzystać ze zniżek, a kołczowie żerują na naiwnych. Dlatego napisałem wcześniej, że na NLP trzeba uważać. Bo owszem, jest to wartościowe, ale łatwo przesadzić, zachłysnąć się "sukcesem", a później narobić sobie długów i problemów. Natomiast nie wnikałem w historię opa, ale jeśli faktycznie zarabia 4k, a zamierza wziąć auto, gdzie sama rata wynosi 1,2k,
Komentarz usunięty przez autora
Sam w wieku 23 dorobiłem się mieszkania za gotówkę i BMW f32.
Aktualnie ledwo ciagnę z miesiąca na miesiąc ¯_(ツ)_/¯
Raz się jest na szczycie a raz na dnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JEST-SUPER: i dla tysiaka ryzykujesz, że jak dziadek puknie kogoś, to i Tobie polecą zniżki (a dziadki
Takze jak bys chcial drugą taką samą to jest do
@Majku_: no spoko ziom, mentalność biedaka, jak uważasz. jak miałem 19 lat to faktycznie miałem ojca jako współwłaściciela. i przez kilka kolejnych lat, ale nie chwaliłem się w internecie, "wygrywem" i "służbowym macbookiem" xDDD a tym bardziej nie pisałem czegoś w stylu "A 2 lata temu to dla mnie szczytem marzeń było trzymanie dziewczyny za rękę. Dzisiaj mam same dziewczyny