Wpis z mikrobloga

FUTURE IS NOW
Xbox Game Pass Ultimate i Project xCloud na smartfonach w Polsce. Ponad 100 gier w ramach jednego abonamentu.
Gramy na kompie lub xboxie. Wychodzimy z domu i odpalamy na Androidzie w tym samym miejscu gdzie skończyliśmy w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

SONY OSRANE
Co tam #ps4 #ps5 - jak tam PS NOW? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#xboxone #pcmasterrace #gry #android

źródło i szczegóły
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Qontrol jak wspominałem. U mnie w pracy na 8 godzin mam zazwyczaj połowę wolną więc chętnie będę korzystal. Monitor 24 cale, pad z domu i nadrabianie pozycji z Gamepassa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@dqdq1 grałem ostatnio w Uncharted i Killzone'a. Wszystko płynnie fajnie ale cena za wysoka w stosunku do oferty, brak oficjalnej dostępności w Polsce, wymagania dualshocka w niektórych grach i jedynie 720p to nadal wady.
  • Odpowiedz
Sony I MS nie walcza juz ze sobą bo niema potrzeby takiej,za jakis czas gp bedzie I na urzadzeniach od sony.Problem tkwi w tym ze ms nie daje zadnego powodu swoim fanom do kupienia nowej konsoli,bo po co jesli mozesz nawet na tel zagrac w ich gry.Sony przytuli swoje 100 mln sprzedanych konsol znowu a ms przestanie robic konsole tylko usługi jak netflix,tyle ze na razie nie zarabiaja na tym tyle ile
  • Odpowiedz
@Policjant997: Mam gamingowego PC. Nie ma ANI jednego powodu, by kupować nowego Xboxa, dziękuję postoję. Za to PS5 kupuję na premierę. Bo ma gry ekskluzywne. I co, Microsoft? Obsrany? :))

Jak ktoś nie ma gamingowego PC - jasne, fajna maszynka. Jak masz PC (chociażby, żeby dźwignąć VR) - to kupowanie Xboxa to jak kupowanie zimowych nart na wakacje nad morzem. No właśnie - jak tam VR na xboksie? :))

Walka platform jest
  • Odpowiedz
@Policjant997: Granie w gry na telefonie kojarza mi sie z 10 latkami.
Nie wiem kogo ta usluga ma zachecic. Na dodatek zeby gralo sie sensownie trzeba miec zajebistego neta, a jak jest zajebisty net to najczesciej jest mozliwosc zajebiscie pograc, a nie jak robak na telefonie Android
  • Odpowiedz
@NoKappaSoldier73: Ogólnie - racja, ale Gamepassa też nie potrzebuję :) W pecetowej wersji w większości są to indyki - a te są często rozdawane za darmo nawet na takim Epicu, a jak mi się zechce grać w indyka - to sobie go kupię. Wielkie tytuły - będą dostępne również poza Gamepassem, wiec kupię wersję standalone i wciąz wywalone mam na GP :)

Przez ostatnie parę lat na usługach Microsoftu zagrałem
  • Odpowiedz
@arkadikuss: jasne, także kwestia tytułów w usłudze. Pożyjemy zobaczymy, dopiero się rozkręcają i aktualnie budżet jest niski przez wszelkie promocje, które mają zachęcić nowych. Jak już złapią fajny userbase (a chmura w tym pomoże) i skończą się p------e promocje typu 4zł za 3 miesiące to może będą wrzucać tam regularniej większe tytuły. Na pewno fani nowej Forzy czy Hellblade 2 będą bardziej chętni do skorzystania z GP na PC za
  • Odpowiedz
@NoKappaSoldier73: Oczywiście że tak. Mi się wydaje, że ja jestem jakoś źle odbierany. Ja życze MS, by miał PRAWDZIWE ekskluzywy na swojej platformie, niedostępne nigdzie indziej - i by było ich jak najwięcej. Ja uważam, że zdrowa konkurencja to zawsze plus.

Ja osobiście jestem kolekcjonerem pudełek, więc tym bardziej "Gamngowy netflix" mnie nie interesuje jeśli nie mogę pomagać pudełka ;-P Nie jestem targetem po prostu ;)
  • Odpowiedz
@arkadikuss: jasna sprawa, ja tam źle nikogo nie odbieram. Każdy ma swoje zdanie i jeżeli uważasz, że nie ma gierek dla Ciebie to już jest w ich kwestii, aby dopasować ofertę tak, by znalazły się w usłudze gry, które będą interesować graczy o Twoich preferencjach. Po prostu MS leci w cyfryzację, tym bardziej fani pudełek na pewno nie polubią się z ich wizją. Jeszcze Sony o pudełka walczy, choć już
  • Odpowiedz