Wpis z mikrobloga

Pogralbym sobie w jakaś gierkę z dużym i ładnym otwartym światem, tylko takim na prawdę ładny a nie ala wiedźmin gdzie większość lokacji wyglada podobnie i są mocno ponure i depresyjne. Myśle nad horizon zero dawn ale fabuła niekoniecznie do mnie przemawia i ghost of tushima tylko tutaj cena trochę wysoka I nie wiem czy warto. Możecie polecić coś jeszcze? Rdr2 ograny

#ps4
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RedBaron: @marianoitaliano: @Geraltzkiwi: @Daktyl92: @advert: o właśnie to tez mi się przewinęło ostatnio na wykopie i sprawdzając na szybkości co to rzeczywiście mnie zainteresowało. Tylko nie będę ukrywać ze jestem lekkim obsrancem jeśli chodzi o gry typu horror, nie ma tam za dużo paranoicznych małych lokacji ze słabym oświetleniem i uczuciem ze za chwile coś na mnie wyskoczy i dostanę zawału? xD
  • Odpowiedz
@niekompalityca: nie, wręcz przeciwnie, cała gra toczy się głównie na otwartej przestrzeni. takich zamkniętych miejsc jest bardzo niewiele, w zasadzie tylko jedna misja mi przychodzi do głowy, która dzieje się w ciemnej jaskini - reszta na powietrzu.
no i to przede wszystkim nie jest gra typu horror.
  • Odpowiedz
@advert
@niekompalityca
No poza jaskiniami jeszcze tunele gdzie sa straszaki :p
Niby nie horror ale jak bez benzyny natrafilem na horde to emocje byly :p
Faktem jest ze gra super i fabularnie i gameplayowo i zjechana zostala przez recenzentow zupelnie bez powodu.
  • Odpowiedz
@Geraltzkiwi: @niekompalityca: tzn tak, emocje w tej grze na pewno się czuje intensywne, ale to jest raczej osiągane za pomocą fajnie budowanego nastroju zagrożenia, a nie tanich chwytów w stylu "ciemne pomieszczenie i ryki ze środka, wejdź tam i się rozejrzyj" xD
  • Odpowiedz
@Deathstroke: ograny cały Wiesiek, tousssint rzeczywiście dało radę ale jednak ta grafika trochę mnie męczyła, miałem wrażenie ze każda lokacja jest taka sama. Brakowało mi różnorodności, na kompie jak grałem i dałem na full wszystko to jeszcze cieszyło oko a na psce już nie było tak kolorowo
  • Odpowiedz