Wpis z mikrobloga

Mireczki do jakiego miasta w górach warto się wybrać na wakacje? Pierwszy trip w polskie góry i nie wiem gdzie najlepiej jechać #podroze #gory
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gromakon: asfalt to dramat i jeszcze masa ludzi. Ja tam lubię na mięguszowiecką się przejść, fajna trasa.
Jakaś wycieczka z biura podróży czy samemu?
Weź sobie latarkę i pozwiedzaj wszystkie jaskinie w kościeliskiej, do stawu smreczyńskiego idź bo warto.
Z ciemniaka warto przejść na małołączniak przez krzesanicę, fajne widoki, a potem na miętusi przysłop. Jak będzie pogoda to próbujcie. Pogoda ostatnio niepewna to miejcie ze sobą płaszcze, mi się przydały
  • Odpowiedz
@Qullion: Z rana tragedii nie było. Chwilę po 9 byliśmy na Oku. Mieliśmy być wcześniej, ale musiałem odespać 700km trasy. Sami we dwoje se organizujemy wszystko. Płaszcze nosimy. Jutro ponoć mają być silne wiatry, pani w sklepie sugerowała nam żebyśmy nie wybierali się nigdzie w góry.
  • Odpowiedz
@Gromakon: jak nie jesteś pewny pogody to kościeliska, jakby nie było to zawsze fajnie ewentualnie wybierasz trasę z odnogami, z możliwościami powrotu tak by mieć alternatywę gdy zaczyna padać. Pogoda słaba, ale czasami jak byłem w górach to z rana było kiepsko, a potem cieplutko tylko trzeba było zaryzykować, oczywiście bez przesady, jak grzmi na giewoncie to nie zaproszenie na piknik. Do doliny pięciu stawów też możecie się wybrać, jest
  • Odpowiedz
@Gromakon: nie, z kuźnic też jest, ale to jest trasa na dobrą pogodę. Kuźnice - Czarny staw gąsiennicowy - zawrat - dolina pięciu stawów
lub
czarny szlak do czarnego schroniska murowaniec - krzyżne - dolina pięciu stawów (szlak na krzyżne jest obecnie zamknięty, ale to jeden ze szlaków gdzie ludzi nie spotkacie)
różnie szedłem, można też z morskiego oka iść.
  • Odpowiedz