Wpis z mikrobloga

@wisemansaid: i to było dobre, dobre gry są unikatowe w swoim rodzaju, a nie że weźmiesz fabułę z wiedźmina, walkę z dark souls a grafikę z rdr 2 i masz grę idealną, tak próbuje Ubi i wychodzi mu co najwyżej poprawna gra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cinkito No tak, a pisałem gdzieś, że nie? XD Generalnie na samym początku gry na najwyższym poziomie nie jest to możliwe, bo też nie masz jeszcze młynka i statsów, wtedy wielkiego Geralta zabija 2 ciosami kulawy pies. Ale potem to już poziom trudności nie ma znaczenia, bo napakowany Gerwant wszystkich rozwala na raz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wisemansaid: Przecież fabuła w Soulsach jest lepsza i większa od wieska. Co nie znaczy że Wiesiek jest zła gra. Bardzo dobra i przeszedłem dwa razy. Ale i tak w DarkSouls 2 i 3 mam jakieś 4 tysiące godzin xD
  • Odpowiedz
@Wjorgus: Przecież walka w Wieśminie to lidlowa wersja walki z Dark Soulsów, ani nie jest trudna, ani satysfakcjonująca ani szczególnie różnorodna. Jeszcze to porównanie DkS z Gotikiem, brzmi jak zarzutka
  • Odpowiedz
No tak, a pisałem gdzieś, że nie? XD

@Trybun_Plebejski: nie, nic z tych rzeczy, ja się po prostu śmiałem z wiedźmina xd (którego mimo wszystko doceniam jako grę, ale wrócić do niego nie zamierzam). A co do całej reszty to pełna zgoda, trochę mnie to drażniło na początku, że jeden cios od psa i nie mam połowy życia
  • Odpowiedz
  • 0
@Trybun_Plebejski: No fajnie, że do mechaniki walki dodajesz inną animację broni xD Oglądałem setki streamów i gameplayów na Twitchu/YT i nie spotkałem nikogo kto tak by szarżował itemizacją w Soulsach w trakcie walki, bo jest to w tej grze po prostu zbędne. Ktoś tu ostatnio pisał, że bossowie w Soulsach są "sprawiedliwsi" niż Walkiria w GoW (zdaję sobie sprawę, że to tylko 1 boss w grze ale coś czuję, że
  • Odpowiedz
  • 4
@rskk: No a nie jest tak? Lore soulsow jest bardzo rozbudowane i nie jest podane na tacy. Trzeba rozmawiać z npc, czytać opisy broni i itemow żeby ogarnąć świat.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: bo bossowie w soulsach są bardziej sprawiedliwi, co nie znaczy że są łatwiejsi. Jak coś jest głupie i uciążliwe dla gracza to jeszcze nie znaczy, że jest trudne. Dla mnie Uncharted 4 na najwyższym poziomie było turbo głupie i trudne na siłę, ale w życiu bym nie powiedział, że było trudniejsze niż DSy. Ogólnie soulsliki to moim zdaniem bardzo sprawiedliwe gry.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek Nioh to akurat bardzo średni soulslike, do którego napchali zbędnych mechanik ile wlazło i zrobił się bajzel. Czyli swoją wiedzę o Soulsach opierasz ma streamach? Każdy kto trochę pograł to wie, że animacje broni w soulsach są kluczowe, bo inne animacje = zupełnie inny sposób walki, gdyż dana animacja jest atakiem danej broni i musi wejść w ciało przeciwnika, to jak się daną bronią macha zmienia cały sposób walki twojej
  • Odpowiedz