Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 116
@matra: mam tylko problem z tym, że w miejscu któreś czemuś służy wyprowadzasz psa. Niezależnie czy cokolwiek obsikał czy nie. #!$%@?ąc czy byłabyś w stanie powstrzymać psa gdyby jednak postanowił sobie zaznaczyć teren. Chodzi mi tylko o zasady życia w społeczeństwie. Niech sobie ludzie tam ćwiczą i mają spokój. To nie jest miejsce niezbędne do życia Twojego psa. Na pewno chciałabyś żeby inni też szanowali infrastrukturę przygotowaną dla psów.
@h0gan: ale wiesz, że suki nie znaczą terenu tak jak psy?
Tak, chciałabym żeby szanowali i nie szanują. Wiesz jaka jest różnica? Taka, że ludzie to niszczą, a czasem stwarzają swoim zachowaniem niebezpieczeństwo dla psów. Wiesz co robi pies w takim miejscu jak powyżej? Przeskakuje przez przeszkodę, albo wskakuje na platformę, która ma udźwignąć człowieka, ważącego minimum cztery razy tyle co pies.
Mój pies załatwia się wyłącznie na trawie, jego kupy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@matra: nie, nie wiem. Nie znam się na psach. Problem mam z tym co napisałem wyżej. Są miejsca przeznaczone dla psów i miejsca dla ludzi. Argument już istniejących zabrudzeń to w stylu toalety na dworcu: 'skoro i tak jest brudna to czemu i ja mam nie brudzić'. Podnośmy standardy naszego społeczeństwa i nie powielajmy błędów innych, bo nie są one żadnym usprawiedliwieniem.
wbijcie sobie do głów raz a porządnie, że kaganiec jest obowiązkowy TYLKO i WYŁĄCZNIE w komunikacji miejskiej oraz dla psów ras agresywnych

@matra: to powinni zmienic ten nakaz bo jak widzę pipki po 45kg wagi z takim #!$%@? mordercą amstaffem, który wyrywa się 'do zabawy' kiedy ja przejezdzam rowerem albo odbijam piłką to nie wierzę w moc tej smyczki
@h0gan: ale ja nigdzie nie naśmieciłam, więc dlaczego zarzucasz mi hipokryzję? Chodzi Ci o odciśnięte łapki na platformie? Po to ona służy i może Cię to sromotnie zmartwi, ale również na tę platformę weszłam i uwierz, brud z podeszwy butów był o wiele większy ¯\_(ツ)_/¯

@vauecki: możesz napisać petycję.
Wyrywanie się do rowerzysty/piłki nie jest agresją skierowaną w stronę człowieka samego w sobie, a poruszającego się przedmiotu. To skutek nadreaktywności
Wyrywanie się do rowerzysty/piłki nie jest agresją skierowaną w stronę człowieka samego w sobie, a poruszającego się przedmiotu. To skutek nadreaktywności u psów, nad tym się pracuje, tylko nie każdy o tym wie.

@matra: To juz nie moj problem- ja chce przejechać/ przejsc tam gdzie mogę a nie cykać się czy zostanę zaraz bez ręki. #!$%@?ć takich krótkowzrocznych tłuków. Żeby nie było to sam mam psinę.
@vauecki: masz takie samo prawo, jak masz prawo nie rozglądać się na boki, przechodząc na światłach. Masz wiele praw i to jest niezaprzeczalne, a to jak z nich korzystasz i jak szacujesz swoje zyski względem strat to Twoja decyzja.
Jak pisałam - zawsze możesz napisać petycję, i do tego masz prawo, nie mam Ci jak inaczej pomóc ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@h0gan: teren nieprzeznaczony to teren
To juz nie moj problem- ja chce przejechać/ przejsc tam gdzie mogę a nie cykać się czy zostanę zaraz bez ręki. #!$%@?ć takich krótkowzrocznych tłuków. Żeby nie było to sam mam psinę.

@vauecki: Przez takich ludzi z twoim podejściem nie mogę chodzić z psem po ścieżkach leśnych. Jedzie taki rowerzysta 30km h zza pleców niemal po psie i nie widzi 5m linki. A później wielka afera że pies skoczył w kierunku
@h0gan: ja bym wolała, żeby ludzie bez względu na respektowanie regulaminów dbali o wspólną przestrzeń i jej nie niszczyli, i to nas różni.
@maad: ucz psa albo braku reakcji, albo komendy stój/zostań do wykonania bezwzględnego dla własnego dobra - raz mniej nerwów dla psa, dwa mniej nerwów dla Ciebie, trzy - jego bezpieczeństwo. Jak pisałam - ludzie są różni, bez względu na to czy posiadają psa, czy rower, czasem nie
@matra: To było za szczeniaka chociaż ciężko było zaganianie naprostować u psa pasterskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o postawę ludzi że JA moge, JA mam prawo i JA mam pierwszeństwo zapominając kompletnie o zdrowym rozsądku i tym że żyjemy w społeczeństwie, czy tego chcemy czy nie
@maad: to bardzo ludzka cecha niestety, ale to widać wszędzie - w kolejkach do sklepów, na deptakach, po tym jak parkują i gdzie parkują, po śmieciach porozrzucanych wszędzie i długo można by wymieniać.

@dlaczego__nie: a dziękuję, już wczoraj mnie ktoś uświadomił że to najprawdziwszy #rozowypasek ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@matra: Duże psy powinny nosić kagańce, małe psy powinny nosić kagańce, bo choćby niewiadomo jak przyjazny bombelek, którego znasz nawet i pięć żyć jest - wystarczy iskra zapalna w polu ropy naftowej, żeby słodki bombelek zaatakował.
Czytałem większość wątku i wiem, że nie uznasz mojego zdania jako sensownego, ale i tak pozdrawiam cieplutko i życzę miłego spaceru.