Aktywne Wpisy

maniel +469
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
enron +152
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

1. aby to się nadawało do użytku trzeba i tak konfigurować w nim Redux.
2. teraz wszedł Redux Toolkit i dotychczasowa dokumentacja ustawiania tego jest nieaktualna, a nowej jest jeszcze mało.
3. Mało przykładów jakichś bardziej skomplikowanych apek niż todo app. Tutaj znalazłem:
https://github.com/reduxjs/rtk-github-issues-example, używa już Redux Toolkit. Cudów nie ma, a kodu jest nawalone mase w zasadzie tylko po to aby wykonać jeden czy dwa requesty do api githuba(pobranie listy zgłoszeń i szczegółów jednego elementu). Nie mówiac już o jakiejkolwiek autoryzacji. To może 10% skali projektu komercyjnego.
4. słaba dokumentacja, brak w niej choćby struktury aplikacji, jakieś strzępki przykładowego kodu.
https://reactjs.org/docs/getting-started.html
Natomiast w #vuejs mam na starcie:
1. lepszą oficjalną dokumentację. Dokumentacja często odnosi się do przykładowej aplikacji, np: https://github.com/vuejs/vuex/tree/dev/examples/shopping-cart
2. Vuex od razu jest gotowy do działania w przeciwieńswie do Redux w Reakcie
Mam komercyjne doświadczenie z #angular 2+ i dosłownie po jednej, krótkiej książce o Vue byłem w stanie stworzyć aplikacje która może zarobić na siebie i ma porównywalne funkcjonalności do komercyjnych jakie robiłem w Angularze 2+. Z Reacta przerobiłem książkę większą niż o Vue, do tego poświęciłem więcej czasu na źródła internetowe i nadal nie byłbym w stanie zarobić tym Reaktem choćby złotówki. Dlaczego?
Ponieważ nawet jakbym posklejał z tych tutoriali coś działającego to w życiu nie zaoferowałbym klientowi czy pracodawcy wykonania projektu w technologii której nie jestem pewien. A tej nie jestem pewien z powodu jakości dokumentacji ale też struktury przykładowych aplikacji które do tej pory widziałem, i która to struktura wydaje mi się chaotyczna i trudna w utrzymaniu w przyszłości.
Piszę ten wysryw jako prośbę o wskazanie mi, że się mylę i pokazania jakiegoś linku do fajnej aplikacji w React na wersjach bibliotek z 2020. Motywującej do dalszej nauki.
#javascript #programowanie
Napisałem, że tego nie potrafię zrobić? Tylko w jednym frameworku muszę to robić a w innym nie. I do tego w jednym frameworku zmienili w tym roku zmienił się sposób w jaki się dokonuje tej podstawowej czynności.
Zresztą o Reduxie nie ma słowa na oficjalnej dokumentacji Reacta https://reactjs.org/docs
A jeśli tak się zaczyna zabawa z tym frameworkiem to już widzę jak będzie dalej. I na pewno nie są to
btwto że wyszedł redux toolkit nie
Znasz jakieś tutoriale w których robią w zalecany sposób? Bo jest zalew tego obecnie i może po prostu trafiłem na jakieś słabe.
1. Nie, nie trzeba. Nie musisz go używać. Możesz wybrać z dziesiątek innych bibliotek, lub nie wybierać żadnej. Redux nie ma nic wspólnego z Reactem. W zasadzie ostatnio najczęściej używam Reduxa, lub jego mojej osobistej Rx-owej implementacji poza Reactem.
2. Nie musisz używać Redux Toolkit, sposób konfiguracji Reduxa z Reactem bez użycia toolkita się nie zmienił, wszystko jest aktualne.
3. React to obecnie wciąż najbardziej popularna frontendowa biblioteka, przykładów
Napisałeś jeden post warty więcej niż cały dzień szukania po blogach i tutorialach.
Hobbystycznie uczyłem się reacta i wiele rzeczy jest dziwnych.
Np. to że zmieniają teraz cały framework an Hooksy (moze się mylę, niech ktoś poprawi) i zamiast obiektowych piszemy funckyjnie. No spoko, ale nie każdy używając jednej biblioteki ma czas i chęci na doszkalanie się bo twórcy chciali zrobić cutting edge zmianę.
Jakakolwiek apka SPA o
Coś bym w tym porobił, tylko coś customowego aby to komponowanie apki z wybranych bibliotek pokazało siłę. Bo do prostych zastosowań to w Vue już pracujesz zanim w Reakcie zadecydujesz jak podejść do tematu.
Choć może jakbym z pięć apek w reakcie napisał to by wychodziło naturalnie.
I ciekawe jak z pracą w tej technologii bo powiedzmy dojdziesz do poziomu gdzie będziesz mógł pracować komercyjnie. Zatrudnisz się. I na
Nie musisz używać hooksów, cały czas klasy i lifecycle jest prawidłową metodą na tworzenie komponentów