Wpis z mikrobloga

• 4
@mati1990 nic podobnego. Kapeć? warto mieć kilka łatek a stacje benzynowe są wyposażone w kompresory... zawsze korzystałem! Nawet gdy musiałem kilka km przejść. Urwana przerzutka? To chyba przeżytka musiała być lub kolarz nie robi przeglądów sprzętu.
  • Odpowiedz
@mati1990 ten autobus jest chyba Warszawski, a żaden autobus z warszawy nie ma 50km kursu. Sam jechałem z rowerem w pociągu i nawet autobusem zrobiłem te twoje magiczne 50km, ale do tras między miejscowościami masz autobus z bagażnikiem, do którego z łatwością można włożyć rower.
  • Odpowiedz
@tellet no patrz, rowery w niederlandii działają w mieście rower jest szybszy od samochodu i jest tańszy w utrzymaniu jak i w kupnie. Nie jestem wrogiem aut, wręcz przeciwnie, ale rowery w mieście są zwyczajnie lepsze. A co do ścieżek w polsce, jeździłeś kiedyś rowerem po takiej ścieżce z prędkością większą niż 15km/h? Kierowcy też narzekają gdy droga jest z kostki, a mają kilka razy grubsze opony i jeżdżą na niższym
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kotlet_2137_schabowy:

w niederlandii działają w mieście

Mmm argumentum ad niderlandum, czyli miasta budowane od zera na płaskim terenie, wydartym morzu, gdzie wszystko można było rozplanować.
A w dubaju to majo metro z klimom i klasami jak w samolocie!
Argumentacja jak "a bo na zachodzie to przejścia dla pieszych majo lepsze!!!", z pominięciem, że np. w takich Niemczech, masz jedno oznakowane przejście, gdzie się musisz zatrzymać jak ktoś przy nim stoi,
  • Odpowiedz