Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZeT_: To czytaj więcej razy, bo widocznie wolno przyswajasz tekst. Propaganda to propaganda, stopień i bezczelność tejże jest różny, ale to nadal propaganda. Wybielanie tamtych tylko dlatego, że 'obecni' poszli o krok dalej to rak i jedna z przyczyn, dla których motamy się między tymi samymi mordami od 15 lat.
  • Odpowiedz
@Wolfman91:

To czytaj więcej razy, bo widocznie wolno przyswajasz tekst.

Nie martw się o mnie tylko o siebie. U mnie wszystko w
  • Odpowiedz
@stjimmy: Moja moralna ocena tego jest tutaj bez znaczenia. Pytanie powinno brzmieć: czy było to zgodne z prawem? No i czy proponowane rozwiązanie (Trzaskowski) postapiłby w takiej sytuacji jakkolwiek innaczej/lepiej
  • Odpowiedz
@ZeT_: Wybielasz np. TVP za PO, mówiąc, że porównywanie obu to 'trzeba być niezłym ignorantem i sYmEtRyStĄ". A ja ci mowie, że owszem, jak najbardziej można, bowiem obie uprawiały/ją propagandę na rzecz danej partii, a główne różnice miedzy nimi to...styl uprawianej propagandy. Masz tutaj małą dawkę symetryzmu, jakże na czasie: https://www.youtube.com/watch?v=brFeEr3zinY

Rzecznik PiSu skarży się, że w TVP wielokrotnie pokazywano wiece Komora, a nie pokazywano wieców Dudy. Dziś mamy sytuacje
  • Odpowiedz
@TenTypZez:

Uchwalenie sędziów do TK było łamaniem prawa, podobnie jak wybory, które odbyły się w niekonstytucyjnym terminie. Jaki sens ma składanie zawiadomienia do prokuratury, skoro prokuratura to Ziobro?

To tak jakby pisać, że TVP spoko, bo jakby było inaczej, to by zareagowała KRRiT - a przecież większość tam to ludzie z PiSu i tymi zawiadomieniami sobie tyłek podcierają xD

To jest niesamowicie cyniczne - obstawić prawne instytucje swoimi ludźmi, a
  • Odpowiedz
@ruszka: Tak bardzo upolitycznione było widać na przykład ostatnio przy masowym anulowaniu mandatów wystawianych na podstawie rozporządzeń ministra zdrowia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Poza tym nie było nawet zawiadomień, żadnego śledztwa, nic. Co do sytuacji w TK też ferujesz wyroki na podstawie tego, co usłyszałeś, ale wielu prawników wypowiada się w zupełnie innym tonie w tej sprawie. Masz jakiś ostateczny autorytet, który to rozstrzyga?
  • Odpowiedz
@TenTypZez:

Pisałeś o wielu prawnikach, skoro jest to tak powszechne, to nie powinieneś mieć z tym problemów. No chyba, że kłamiesz, albo nie wiesz nawet, czy tak jest - to wtedy rzeczywiście, może to być trudne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz