Wpis z mikrobloga

@Kiedys_Mialem_Fejm: Od czasu do czasu jeździmy pod namiot i takie sytuacje to norma, na koniec wyjazdu sprzątamy swoje śmieci i innych jeśli znajdowały się przed naszym przyjazdem. Problemem jest zazwyczaj potem znalezienie jakiegoś kontenera do którego można by to wrzucić, szkoda że taki problem jest nawet w miejscowościach turystycznych.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Śmieci w lesie i osrane chodniki to lepsze symbole narodowe Polski niż biało czerwona flaga czy nieheraldycznie narysowany ptak.
  • Odpowiedz
Kwestia dostępu do śmietnika. Jak byłem na jedno dniowym wypadzie i po sobie posprzątałem nie było możliwości skorzystania z tak zwanego śmietnika nawet za opłatą 20 złotych. Ja swoje zabrałem ze sobą ale są i tacy jak widać co mają to w ....

@FulTun: Przecież najpierw to musisz ze sobą przynieść/przywieść. W drogę powrotną zabierasz to co przyniosłeś, czy to takie trudne?
  • Odpowiedz
@pablosik: Zwierzak... Ja byłem kiedyś świadkiem we Francji jak menel łaził i przecinał każdy worek wzdłuż alei grzebiąc w śmieciach w poszukiwaniu rud śmiecianu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kiedys_Mialem_Fejm: niestety niektórych ludzi nie nauczysz kultury, ale i tak jest coraz lepiej i mam wrażenie, że ludzie powoli nabierają rigiczu. Jak chodziłam do szkoły to co chwile musieliśmy sprzątać okolice, tak samo po psach nikt nie sprzątał, a teraz jest dużo lepiej. Niestety nadal znajdą się mentalne wieśniaki które rzucą pod siebie. Trzeba zwracać uwagę, karać, i uczyć dzieci kultury to może za kilka lat się to zmieni
  • Odpowiedz
  • 0
@sprite brzmisz jak bardzo sfrustrowany człowiek, klasyfikując w taki sposób pracowników korporacji. Czyżbyś nie przeszedł rekrutacji do jakiegoś korpo? Prędzej to janusz co zapieprza w fabryce niz "korposzczur"
  • Odpowiedz