Wie ktoś jak mogę rozwiązać w #symfony a dokładniej w messengerze konkretną godzinę wykonania? Bo będę wysyłać maile i smsy. Maile maja wychodzić natychmiastowo a SMS mają być warunkowane np od 9 rano do 17. #php
@lolen: to nie używaj delay tylko obczaj jak te stampy działają i zobacz czy nie da się dodać własnego stampa który by puszczał tylko między godziną X a Y
@lolen: aż sprawdziłem z ciekawości, ten DelayStamp używa funkcji na połączeniu (kolejce), więc chyba ciężko by było zrobić inny; jeżeli nie cron jak wyżej sugerowali to może delay na ilość czasu która pozostała do godziny X i tyle, Messengerowski middleware też może nakładać takiego stampa samoczynnie gdy spełnia warunki
@aso824: brałem pod uwagę to najprostsze rozwiązanie, ale o 18 wrzucam coś na kolejkę z 15h opóźnieniem po czy serwer się wykłada na kilka godzin i wiadomość nie wyjdzie o 9 a o jakiejś z losowej (czas jaki serwer padł plus pozostały delay)
A tak serio to messenger ma takie coś jak envelopes i stamps - https://symfony.com/doc/current/messenger.html#envelopes-stamps
Domyślnie istnieje możliwość opóźnienia, ale sądzę że dodanie własnej to nie problem