Aktywne Wpisy

BlackpillMonster +461
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
MarekKucharz +11
#warszawa #wroclaw #krakow #gdansk #polska
Czy też macie takie odczucie, że w Polsce jedyne prawdziwe miasto to tylko i wyłącznie Warszawa a reszta to są jakieś zadupia, pipidówy jedynie z tym, że niektóre mają duże rynki dla turystów ale poza tymi rynkami to psy dupami szczekają i mentalnie też jest bardzo zaściankowo?
Czy też macie takie odczucie, że w Polsce jedyne prawdziwe miasto to tylko i wyłącznie Warszawa a reszta to są jakieś zadupia, pipidówy jedynie z tym, że niektóre mają duże rynki dla turystów ale poza tymi rynkami to psy dupami szczekają i mentalnie też jest bardzo zaściankowo?

tl;dr czy za jednym DHCP można postawić tak jakby drugi?
Zacznijmy od początku. Mój Landlord ma kilka mieszkań obok mnie i na wszystkie ma swój "serwer". Dzięki temu w każdym mieszkaniu, jest po prostu gniazdko z socketem rj45 i każdy wpina swój router, na którym na wyłączyć DHCP i podesłać mu listę urządzeń (telefon, telewizor, laptop, etc.) żeby on to dodał do swojej whitelisty.
Generalnie nie mam z tym problemu, bo łącze robi wrażenie (1000/200 afair), ale mam taki mój mały serwer na którym bawiłe m się wirtualkami i średnio mi się widzi teraz wysyłać mu maila/smsa z każdym nowym adresem MAC, żeby go dodał do whitelisty. Problem też pojawia się jak wpadną do mnie znajomi i będą chcieli coś zrobić na szybko.
Dlatego zastanawiam się, czy jest w ogóle szansa, żeby dać mu tylko MAC do jednego urządzenia, dajmy na to routera/serwera i zrobić coś w formie NAT tylko dla swojego mieszkania. Tak żeby wszystkie moje urządzenia, były ukryte przez jeden MAC, bo to on tunnelowałby ruch.
Ma ktoś na to pomysł?
@Dobry_Ziemniak: prawdziwy White Hat! :-)
Komentarz usunięty przez autora