Aktywne Wpisy

Linnior88 +21
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)

Ksiega_dusz +117
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje

źródło: comment_1594167958MfbgeZdsN0vVjyXng9AdnN.jpg
PobierzW tym filmie koleś wyjaśnił że problemy z sercem mogły mieć związek, ale bezpośrednia przyczyna to było kolano na szyi.
@rzep: @CXLV:
źródło: comment_1594202089ooK7DCCsHoNw3s38SxFAWc.jpg
Pobierz@rzep: Wspomnij tez, ze w tym stanie manewr ten - juz po jego zastosowaniu - nalezy utrzymywac do czasu przyjazdu pogotowia. Wedle policyjnych procedur
Komentarz usunięty przez autora
@PlonacaZyrafa: Dozwolona tylko w konkretnych przypadkach i tylko w określonym zakresie.
To tak jakbyś powiedział, że polska policja może używać pałek policyjnych. No może, ale jeśli będzie pałowała przez 9 minut leżącego na ziemi człowieka, to nikt nie powie, że "przecież policja może używać pałek".
A tu masz fragment, którego zapomniałeś wkleić.
źródło: comment_1594206857CjczUcdzgLnFlXhekFha6i.jpg
Pobierz@piwniczak: Nie, nie należy.
Komentarz usunięty przez autora
Przypominam, że samo opublikowanie autopsji nie jest normą, wymagało zgody rodziny. Normalnie publikują tylko oświadczenie z powodem śmierci i tyle.
@red7000:
xd nie.
a skoro był bandytą który napadł ciężąrną kobietę grożąc bronią, to i tak kij mu w oko, wielkiej straty nie ma
Do fentanylu też odniósł się toksykolog:
@Firenz: Można. Polecam zapoznać się z zasadą "eggshell skull". W momencie łamania prawa
@KsiundzRobak: Jeśli zależy Ci na dopełnieniu obrazu, to odnośnie przyczyny śmierci dość wyczerpująco komentowałem w poniższym wątku:
@rzep: Generalnie "mentalne boty" dostały już narrację, że Floyd zmarł akurat tego dnia na "atak serca" – ciężko Ci będzie im wytłumaczyć, że serce człowieka nie pracuje prawidłowo (a właściwie wcale) w warunkach braku tlenu (stąd masaż serca powinno się wykonywać bezzwłocznie i stale, gdy osoba nie oddycha, np. w oczekiwaniu na ambulans), ale będę kibicował.