https://allegro.pl/uzytkownik/arturooooooo?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict45-uni-1-3-0605 Cudowna aukcja "GRZECZNOŚCIOWA/WEEKENDOWA" ^^ Redmi Note 8 PRO za 450zł w ilości 8 sztuk. Albo iPhone 8 256GB za 679zł (9 sztuk). Tylko przed zakupem konieczny kontakt, żeby wysłać piniążki lub "zaliczkę" blikiem, albo na podany numer konta. No ale nie ma się czego bać, przecież arturooooooo to wiarygodny allegrowicz z zerową ilością komentarzy i kontem założonym tydzień temu.
@z1x2c3 kiedyś chciałem kupić kartę graficzną i też była oferta od takiej "zielonki" allegrowej co życzyła sobie przelew bezpośredni... Aukcje dodałem do obserwowanych (ktoś oczywiście kupił xD) a kilka tygodni później sprawdzając konto tej osoby zobaczyłem że jest zablokowane (✌゚∀゚)☞
Dodam że tak samo kupiłem kilka lat temu Playstation 3 tylko udałem głupa i zapłaciłem przez PayU. Oczywiście gdybym tego nie zrobił straciłbym 700 zł...
@NaopaK: Zgłaszanie takich aukcji nic nie da. Allegro ma to w dupie do momentu aż ktoś naprawdę nie kupi i sprzedający po okresie 2 tygodni nie wyśle towaru.
@ConanLibrarian: Nie no, ja wiem. Ma nawet pierwszy pozytywny komentarz wystawiony przed chwilą sekundę po zakończeniu aukcji i sprzedaży przedmiotu o wartości 1zł XDD https://allegro.pl/uzytkownik/arturooooooo/oceny I jeszcze specjalnie w tym fejkowym komentarzu (który zapewne sam sobie dodał z innego konta) podkreśla, że MIMO WPŁATY NA KONTO wszystko przebiegło pomyślnie. Sprzedwca jest w 100% PEWNY! No leżę haha.
@z1x2c3: Kiedy bawiłem się w Allegro (bo kiedyś to dawało radość), to tłumaczyłem, co znaczy "aukcja grzecznościowa" ==> oszustwo/sprzedawca nie ma praw do sprzedawanej rzeczy, co znaczy "aukcja weekendowa" ==> oszustwo/sprzedawca nie ma praw do sprzedawanej rzeczy itd., itp., i wszystko tak skutecznie jak grochem o ścianę.
Ludzie dostawali małpiego rozumu i widząc podejrzanie niską cenę i - zgodnie z kc - podejrzane okoliczności, za wszelką cenę chcieli kupić i
Może i dokonują ludobójstwa w gazie, okaleczają dzieci i znęcają się nad zwierzętami, ale za to dzięki nim mamy paliwo po 6 zł ( ͡°͜ʖ͡°) #iran #izrael #usa #zydzi #zyd #paliwo #palestyna
Cudowna aukcja "GRZECZNOŚCIOWA/WEEKENDOWA" ^^ Redmi Note 8 PRO za 450zł w ilości 8 sztuk. Albo iPhone 8 256GB za 679zł (9 sztuk). Tylko przed zakupem konieczny kontakt, żeby wysłać piniążki lub "zaliczkę" blikiem, albo na podany numer konta. No ale nie ma się czego bać, przecież arturooooooo to wiarygodny allegrowicz z zerową ilością komentarzy i kontem założonym tydzień temu.
#xiaomi
#iphone
#allegro
#oszustwo
#telefony
Dodam że tak samo kupiłem kilka lat temu Playstation 3 tylko udałem głupa i zapłaciłem przez PayU. Oczywiście gdybym tego nie zrobił straciłbym 700 zł...
:-)
https://allegro.pl/uzytkownik/arturooooooo/oceny
I jeszcze specjalnie w tym fejkowym komentarzu (który zapewne sam sobie dodał z innego konta) podkreśla, że MIMO WPŁATY NA KONTO wszystko przebiegło pomyślnie. Sprzedwca jest w 100% PEWNY! No leżę haha.
Ludzie dostawali małpiego rozumu i widząc podejrzanie niską cenę i - zgodnie z kc - podejrzane okoliczności, za wszelką cenę chcieli kupić i
Sam dałem się skroić kilka tygodni temu, a raczej się pilnuje i nigdy wcześniej nie zostałem oszukany