Wpis z mikrobloga

do aws polecają kurs od CloudGuru-na udemy są po 30-50pln. Sam Twórca tej szkoły chmury polecał-zrobiłem z pół-nawet spoko.
Do gcp widziałem jakieś spam, że jest jakiś "oficjalny" kurs na courserze.
Do azure to nei wiem
  • Odpowiedz
do aws polecają kurs od CloudGuru-na udemy są po 30-50pln. Sam Twórca tej szkoły chmury polecał-zrobiłem z pół-nawet spoko.

Do gcp widziałem jakieś spam, że jest jakiś "oficjalny" kurs na courserze.

Do azure to nei wiem

@v01dtec: właśnie bym kupił jakiś porządny, z tym udemy to takie średnie to podobno.

@inny_89: ale nie ma po polsku pewnie?
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Nawet jak jest po polsku to nigdy nie otwierałem tej dokumentacji inaczej niż po angielsku. Trudno mi powiedzieć.
Podejrzewam, że część może być przetłumaczona mechanicznie także z różnym skutkiem i jakością.

Ale to ty chcesz się tego po polsku koniecznie uczyć?
  • Odpowiedz
Ale to ty chcesz się tego po polsku koniecznie uczyć?

@inny_89: czy koniecznie to nie, ale lepiej zrozumiem, potem na ang przestawić to nie problem.

Podobno ta szkoła chmur ma dobre opinie, ale ceny też spore. 500zł mogę dać, ale więcej nie mam
  • Odpowiedz
@inny_89: no oczywiście że darmowej, tylko już czytałem że większość to hindusy klepiące to samo cały czas. Jestem zdanie że czasem można zapłacić, zresztą zbierałem kasę na takie rzeczy wlasnie specjalnie by chociaz jakosc byla dobra jak zaplace.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: No to podsyłam ci link do tutoriali i dokumentacji od microsoftu. Tam masz naprawde spoko jakość.
A najwięcej to się nauczysz jak napiszesz co chcesz zrobić i zapytasz o to w internecie. CHłopaki CIę pokierują a sam sobie doczytasz w dokumentacji o poszczególnych komponentach.
Będziesz mieć:

1. Wyższą jakość niż w jakimkolwiek kursie.
2. Za darmo. (przy założeniu, że Twój czas jest nic niewart :D)
3. Najwięcej wiedzy zostanie
  • Odpowiedz