@Francisco_dAnconia: Laska gada że jej jajo ma 1.5 cala, czyli 3,8cm - ale to chyba od przepiórki, bo w ręce trzyma jajo dużo większe. Po przeskalowaniu wyjdzie że będzie ten sam poziom trudności co w KPN strzelić 10.
Nie mówię, że kompletnie niemożliwe, ale trochę wygląda jak magia kina. Jaki rozrzut ma sama amunicja .22? Była dobierana do lufy? Gdzie ustawione jest zero broni? Strzelałem z .22 na 200m a i owszem, ale z leżącej i z dwójnogiem. Przy zerze ustawionym na 100 m, na 200 m był spadek trajektorii o jakieś 1,2 m. Na filmie tego wszystkiego mi brakło. Może było poza kadrem... a może to magia kina( ͡
@krak: To nie jest ten sam poziom trudności. Celne strzelanie tak lekkim i słabym pociskiem na tak dużą jak dla niego odległość (gdzie już wiatr będzie miał znaczenie) jest już czarami samo w sobie. Przy celowaniu dołem krzyża wystarczy minimalne odchylenie od pionu, żeby pocisk poleciał metr w bok.
@Francisco_dAnconia: Chyba że masz mikroskos i dobrą optykę wtedy spokojnie środkiem bijesz. Wiem trochę strzelam i mam doświadczenie. Ciągle uważam że to wyczyn na miarę trafienia dychy w KPN na 10m. No może 10,4.
Trochę ciężko w to uwierzyć, patrząc jak lufa jej pływa przed oddaniem strzału. A przy niektórych cała sylwetka.
Niemniej, jeśli to nie ściema, to dziewczyna ma niezły talent.
@Francisco_dAnconia: prawda, dziwna sprawa, ale cholera wie, może wszystko się schodzi na ułamek sekundy przed oddaniem strzału :)
Jaki rozrzut ma sama amunicja .22? Była dobierana do lufy? Gdzie ustawione jest zero broni?
Strzelałem z .22 na 200m a i owszem, ale z leżącej i z dwójnogiem. Przy zerze ustawionym na 100 m, na 200 m był spadek trajektorii o jakieś 1,2 m. Na filmie tego wszystkiego mi brakło. Może było poza kadrem... a może to magia kina( ͡