Aktywne Wpisy
Olsea +566
#logikarozowychpaskow
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
źródło: Screenshot_20250805-052213~2
Pobierz
gaz24wolga +45
Mirki z #emigracja #neet, co myślicie o Paragwaju jako życiowym back-upie?
Zastanawiam się nad opłacalnością ogarnięcia tam rezydencji. Będę miał stały, choć niewielki dochód (wynajem kawalerki 50 m2 w stolicy w przyszłości, przepisanej na mnie + 1300 zł renty), co w Polsce pozwala na skromne życie, ale w Paragwaju może wyglądać zupełnie inaczej. Przeglądam opcje i ten kraj wydaje się intrygujący z kilku powodów.
Zalety i łatwość uzyskania pobytu
Po
Zastanawiam się nad opłacalnością ogarnięcia tam rezydencji. Będę miał stały, choć niewielki dochód (wynajem kawalerki 50 m2 w stolicy w przyszłości, przepisanej na mnie + 1300 zł renty), co w Polsce pozwala na skromne życie, ale w Paragwaju może wyglądać zupełnie inaczej. Przeglądam opcje i ten kraj wydaje się intrygujący z kilku powodów.
Zalety i łatwość uzyskania pobytu
Po
źródło: temp_file2593273840146834989
Pobierz

Ma ktoś doświadczenie w budowaniu sklepu internetowego w oparciu o Django? Z jakich frameworków korzystaliście, na co warto zwrócić uwagę?
Chciałem zbudować sklepik, na początek jakieś 5-10k produktów. Integracja z hurtowniami, allegro, olx itd.
@Ilythiiri: Projekt pod siebie.
@dziekuje: To możesz pisać, ale według mnie przerośnie Cię czasowo ten projekt, a dodatkowo będziesz się doktoryzować z rzeczy z których byś nie chciał.
W zasadzie pierwszą używalną wersję będziesz mieć za 2-3 miesiące, a stawiając gotowca i podpinając tylko własne skrypty/robiąc modyfikacje za 2-12 tygodni będziesz mieć to czego potrzebowałeś + wiele więcej.
Własny sklep to raczej zadanie dla średnio dużej firmy która ma tysiące klientów
Nie mam teamu, a projekt faktycznie dość złożony i robienie wszystkiego samemu prędzej wpędzi mnie w depresje niż pozwoli wypuścić pełnowartościową aplikację. Najbardziej zależy mi na API, a reszta jest mało istotna.
Jeżeli chcesz to stawiać "in-house" - Woocommerce - PHP, dla Pythona - Saleor, może Reaction - ReactJS itd.
Magento naprawdę nie polecam bo cokolwiek w tym zrobić lub uciec z tego to katorga. "Magento" i "taniej" się nie łączy. Nie mówiąc już o poziomie skomplikowania projektu
@Lunatik: Jeszcze się rozeznam, ale chyba skorzystam z Shopera. Faktycznie nie ma sensu poświęcać tylu godzin na projekt, który może nie wypalić. Z czasem jak będę miał taką potrzebę, to zbuduję coś swojego.
Dziękuję za
Aktualnie zajmuje się kwestiami technicznymi i z tym raczej nie będzie problemu. Odnośnie samego DS się nie orientowałem i nie wiem jak to funkcjonuje w 100%. Dla różnych sklepów prawdopodobnie są inne procedury i kruczki, o czym warto wiedzieć? Tak z grubsza :P.
1. Jak wyglądają sprawy finansowe w kwestii płatności za towar. Czy odroczony termin płatności jest powszechnie stosowaną praktyką np. rozliczenie na koniec miesiąca za