Proszę o mały wykop efekt i o "łapkę w górę" dla mojego 5-letniego siostrzeńca, który kocha samochody i przeżywa, że jest na Youtube i ciągle pyta, ile osób już polubiło filmik, na którym jeździ autkiem. (。◕‿‿◕。)
@Ganicjusz: W sumie nie wiem, w ogóle nie ogarniam co on tam krzyczy @m4kb0l: Na mnie też :D @ROXTES: Dziękuję uprzejmie xD @magrusia: Tak, na rowerze takim bez pedałów śmiga wszędzie, na takim co ma kółka po bokach się uczy, lada moment będzie na nim jeździł. @mrnlkhlk: Trochę tak, ale trochę też mają racji :)
porozmawiaj poważnie z siostrą bo to, że dziecko rozumie i odczuwa emocje związane z systemem polubien filmików na youtubie jest co najmniej niepokojące.
@agataen Potrafisz rozwinąć tę myśł, masz jakieś uzasadnienie czy tak sobie gdybasz?
Youtube to w ogóle nie jest dobre miejsce dla dzieci, zwłaszcza tak małych.
@RandomowyMirek: No nie jest to dobre miejsce dla dzieci, nawet pomijając pedofilskie siatki. Rozumiem jeszcze, że ludzie umieszczają zdjęcia dzieci na prywatnych profilach, ale na publicznym youtubie i żebrzą o lajki? Od samego początku uczy się dzieciaka potrzeby atencji ze strony obcych - teraz jeżdzi samochodzikiem, potem będzie musiał wymyślić coś innego, żeby dostać taką samą dawkę
W sumie nie wiem, w ogóle nie ogarniam co on tam krzyczy
@nieskonczonosc: polowa wykopu slyszy wyrazne "zajebiscie". ty stawiasz kontre i jednoczesnie jestes w 100% pewna ze nie mowi "zajebiscie" chociaz "w sumie nie ogarniasz co mowi". Dobrze podsumowałem?
@zwierzak86: to nie moje konto, nie mój film i nie moje dziecko :) widocznie rodzice nie wytrzymali wykopowej miłosci @Ganicjusz: No nie do końca, bo to nie ma mowy o 100% pewności ani nie jest tak, że nie słyszę nic (znaczy ciszę) i się zapieram. Słyszę jakieś krzyki, ale za krótkie na słowo ZAJEBISCIE, brzmi podobnie, ale poddaję w wątpliwość czy to akurat to przekleństwo (czy inne hehe).
@nieskonczonosc: Moge prosić o probke audio z pierwszych 10 sekund klipu? Usunę zakłócenia, oczyszcze dzwiek i któremuś z nas przyznam racje zgodnie z rzeczywistością, ale to po pracy. Ok?
@nieskonczonosc: Grubo. Dzieciak w wieku 5 lat zamiast poznawać świat to pyta się o lajki, już pomijam przypieprzanie się o wygląd dziecka bo dziecko łatwo może z tego wyrosnąć, o ile nie siedzi przy tablecie i ogląda syf na youtube podczas gdy rodzina ma go w rzyci. Już pomijam jakość odpowiedzi nieskonczonosc jak i tej osoby która odpowiada na komentarze na yt, bo to też wiele mówi o tych ludziach.
@jElitaInternetu: sam mam rodzine ktore ma mlode dzieci i uwierz mi ze nie maja problemu te dzieciaki w kontaktach z reszta, i codziennie gdy jest slonecznie ci 8 latkowie na orliku harataja w gale i nie naleza do tych dzieci co sa wpatrzone w tablet i wylaczone z zycia, a rodzic w tym czasie moze robic co chce.
Ale to nie mozna miec bombelkowego zapalenia mozgu jak @nieskonczonosc ma
https://youtu.be/EAm_BOmrD-Q
#dzieci #bombelki #zabawki #autko #zebrolajki #nategodajcie600
@nieskonczonosc: ten tekst działa na mnie jak płachta na byka
Komentarz usunięty przez autora
ZaJeBisCie! ;)
Ewentualnie: ‚cos tam liscie’
@nieskonczonosc: umie chociaż jeździć na rowerze? Hulajnodze?
@m4kb0l: Na mnie też :D
@ROXTES: Dziękuję uprzejmie xD
@magrusia: Tak, na rowerze takim bez pedałów śmiga wszędzie, na takim co ma kółka po bokach się uczy, lada moment będzie na nim jeździł.
@mrnlkhlk: Trochę tak, ale trochę też mają racji :)
@agataen Potrafisz rozwinąć tę myśł, masz jakieś uzasadnienie czy tak sobie gdybasz?
@Popularny_mis:
Jedzenie błota jest naturalnym etapem rozwoju.
Żebranie o lajki nie.
IMHO, oczywiście.
@RandomowyMirek: No nie jest to dobre miejsce dla dzieci, nawet pomijając pedofilskie siatki. Rozumiem jeszcze, że ludzie umieszczają zdjęcia dzieci na prywatnych profilach, ale na publicznym youtubie i żebrzą o lajki?
Od samego początku uczy się dzieciaka potrzeby atencji ze strony obcych - teraz jeżdzi samochodzikiem, potem będzie musiał wymyślić coś innego, żeby dostać taką samą dawkę
@nieskonczonosc: polowa wykopu slyszy wyrazne "zajebiscie". ty stawiasz kontre i jednoczesnie jestes w 100% pewna ze nie mowi "zajebiscie" chociaz "w sumie nie ogarniasz co mowi". Dobrze podsumowałem?
@Ganicjusz: No nie do końca, bo to nie ma mowy o 100% pewności ani nie jest tak, że nie słyszę nic (znaczy ciszę) i się zapieram. Słyszę jakieś krzyki, ale za krótkie na słowo ZAJEBISCIE, brzmi podobnie, ale poddaję w wątpliwość czy to akurat to przekleństwo (czy inne hehe).
"Jedzenie błota jest naturalnym etapem rozwoju.
Żebranie o lajki nie.
IMHO,
źródło: comment_159169240510epQaDiyTH6YZf6Tyoxbg.jpg
PobierzAle to nie mozna miec bombelkowego zapalenia mozgu jak @nieskonczonosc ma