Wpis z mikrobloga

• 0
porozmawiaj poważnie z siostrą bo to, że dziecko rozumie i odczuwa emocje związane z systemem polubien filmików na youtubie jest co najmniej niepokojące.

@agataen Potrafisz rozwinąć tę myśł, masz jakieś uzasadnienie czy tak sobie gdybasz?
  • Odpowiedz
Youtube to w ogóle nie jest dobre miejsce dla dzieci, zwłaszcza tak małych.

@RandomowyMirek: No nie jest to dobre miejsce dla dzieci, nawet pomijając pedofilskie siatki. Rozumiem jeszcze, że ludzie umieszczają zdjęcia dzieci na prywatnych profilach, ale na publicznym youtubie i żebrzą o lajki?
Od samego początku uczy się dzieciaka potrzeby atencji ze strony obcych - teraz jeżdzi samochodzikiem, potem będzie musiał wymyślić coś innego, żeby dostać taką samą dawkę
  • Odpowiedz
W sumie nie wiem, w ogóle nie ogarniam co on tam krzyczy

@nieskonczonosc: polowa wykopu slyszy wyrazne "zajebiscie". ty stawiasz kontre i jednoczesnie jestes w 100% pewna ze nie mowi "zajebiscie" chociaz "w sumie nie ogarniasz co mowi". Dobrze podsumowałem?
  • Odpowiedz
@zwierzak86: to nie moje konto, nie mój film i nie moje dziecko :) widocznie rodzice nie wytrzymali wykopowej miłosci
@Ganicjusz: No nie do końca, bo to nie ma mowy o 100% pewności ani nie jest tak, że nie słyszę nic (znaczy ciszę) i się zapieram. Słyszę jakieś krzyki, ale za krótkie na słowo ZAJEBISCIE, brzmi podobnie, ale poddaję w wątpliwość czy to akurat to przekleństwo (czy inne hehe).
  • Odpowiedz
@nieskonczonosc: Grubo. Dzieciak w wieku 5 lat zamiast poznawać świat to pyta się o lajki, już pomijam przypieprzanie się o wygląd dziecka bo dziecko łatwo może z tego wyrosnąć, o ile nie siedzi przy tablecie i ogląda syf na youtube podczas gdy rodzina ma go w rzyci. Już pomijam jakość odpowiedzi nieskonczonosc jak i tej osoby która odpowiada na komentarze na yt, bo to też wiele mówi o tych ludziach.
  • Odpowiedz
@jElitaInternetu: sam mam rodzine ktore ma mlode dzieci i uwierz mi ze nie maja problemu te dzieciaki w kontaktach z reszta, i codziennie gdy jest slonecznie ci 8 latkowie na orliku harataja w gale i nie naleza do tych dzieci co sa wpatrzone w tablet i wylaczone z zycia, a rodzic w tym czasie moze robic co chce.

Ale to nie mozna miec bombelkowego zapalenia mozgu jak @nieskonczonosc ma
  • Odpowiedz