Wpis z mikrobloga

@Lililijka z przegrywami, jak sami siebie określają,ciężko rozmawiać. Ich smutek i uciemiężenie staje się dla nich strefą komfortu. Nienawidza wszystkie szczęśliwe osoby. Wszystkie rady świata, choćby najlepsze, to i tak wiesz ich umysł nie ogarnia ich więc autorów wyzywają i robią z siebie upośledzonych, że niby ich wygląd nie pozwala im być lepszym człowiekiem z charakteru xD no i oczywiście spróbuj użyć logicznych argumentów to zostaniesz w zależności od płci albo
  • Odpowiedz
@Lililijka: za wiele już od dawna jest osób co robią strefę komfortu z tego i wolą atakować innych, nawet dość neutralnych osób, a za mało chcą wprowadzić powolnych zmian i spojrzeć szerzej, przez co za nierzadko ciekawsze rozmowy szybko znikają wobec schematycznych nudnych kłótni
  • Odpowiedz
@Lililijka: Hej, a ja Ci chciałabym podziękować za wpis, bo sama bym chciała takim osobom pomagać, ale wiem że Ci ludzie potrzebują nie zamknięcia w psychiatryku, a pracy z profesjonalnym terapeutą (i to naprawdę porządnym - a nie studentem na dorobku) żeby przepracować swoje problemy. Celowo użyłam męskiej formy - skoro mają problem z kobietami, czasem ich nienawidzą, to nie otworzą się przed nami, choćbyśmy miały szczere intencje. Poza tym,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lililijka:

Nawet jak chcesz dobrze, to robisz źle.

Nie. Nawet jak myślisz, że chcesz dobrze, to robisz źle. To duża różnica. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Poza tym w tamtym wpisie od razu zakładasz, że ludzie którzy piszą, że nie chcą się obudzić muszą nienawidzić kobiet i jednostka która to czyta, czuję że obrywa za poglądy grupy z którą nie musi się identyfikować, jednak łączą ją z tą grupą
  • Odpowiedz