Aktywne Wpisy
harrame +1264
prosze panstwa, konrad berkowicz zesral sie o to, ze burmistrz miasta ma w swoim biurze flage swojego miasta.
#bekazkonfederacji
#bekazkonfederacji
źródło: obraz
Pobierz
Aqua_Tofana +31
Dlaczego już nikt na wykopie nie narzeka na zakaz handlu w niedzielę? Tyle tu było łzawych historii o powrotach z delegacji, pustej lodówce itp. już wam nie przeszkadza zakaz handlu?
#pytaniedoeksperta #zakazhandlu
#pytaniedoeksperta #zakazhandlu

Próbuję łapać cenę randomowego produktu na amazonie i program działa..., a czasami nie działa. Wywala błąd:
title = soup.find(id='productTitle').gettext()
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'gettext'
Co dziwne, ten błąd wywala tylko czasami.... :| Znam znaczenie błędu, ale nie rozumiem dlaczego czasami znajduje productTitle, a czasami nie... :| Ktoś coś?
import requests
from bs4 import BeautifulSoup
from datetime import datetime
Generalnie, błąd wyskakuje przez to, że find() zwraca wartość NoneType, bo nic nie może znaleźć.
Odpaliłem ten kod no i ogólnie to wygląda tak jakby nie każdy request zdążył załadować wszystkie elementy strony. Odpaliłem ten sam skrypt, tylko przerobiłem go tak by źródło strony pobierał przy pomocy Selenium - tytuł i cenę zwraca za każdym wykonaniem pętli.
Z tego co się orientuje, jak strona
źródło: comment_1590627163dLa8eCIUvBDOj235iP1iQo.jpg
Pobierz@boguslaw-de-cubalibre: dlatego zawsze na wykopie lepiej podawać link do pastebina, github gist czy innej usługi do udostępniania kodu, bo wykop pod tym względem ssie