@Quisto: Nie wiem jak to dokładnie działa ale pewnie musi najpierw x razy okrążyć planetę by się odpowiednio ustawić itp. Wznoszenie też odbywa się po kursie eliptycznym a nie cyk prosto w ISS
@Quisto: bo trzeba idealnej synchronizacji orbit dwóch statków pędzących z prędkościa 27 tysięcy kilometrów na godzine a to zajmuje kilka orbit bo zawsze jeden statek musi powoli doganiać drugi
@Quisto: Nie jestem specjalistą, ale po pierwsze nie lecisz tam po linii prostej tylko zwiększając prędkość przechodzisz na dalsze orbity, więc pewnie km zrobią dużo dużo więcej. Poza tym synchronizacja i procedura dokowania też pewnie zrobi swoje.
@Quisto: sporo juz napisali. Ja dam jeden przyklad by to zobrazowac.
Jak nie trafisz z miejscem parkingowym pod sklepem, to mozesz cofnac i sprobowac jeszcze raz. Tu jak sie pomylisz mocno to albo sploniesz w atmosferze (bo cie sciagnie grawitacja), wyjebiesz dzwona w ISS albo pole w gleboki kosmos i juz nie wrocisz, bo nie mamy mozliwosci ich sciagniecia.
#spacex
Komentarz usunięty przez autora
350km to wysokość, ale stacja nie znajduje się nad kosmodromem( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak nie trafisz z miejscem parkingowym pod sklepem, to mozesz cofnac i sprobowac jeszcze raz. Tu jak sie pomylisz mocno to albo sploniesz w atmosferze (bo cie sciagnie grawitacja), wyjebiesz dzwona w ISS albo pole w gleboki kosmos i juz nie wrocisz, bo nie mamy mozliwosci ich sciagniecia.
Komentarz usunięty przez autora
@stormkiss: tą kapsułą nie będą wracać?