Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +35
O co chodzi pecetowcom? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC? rumun nazywa konsolowców zwierzętami, bo grają w 30 fps (co z tego, że to pojedyncze przypadki i praktycznie każda nowa gra działa w 60 fps), tamae coś pier*oli, że zbliża się koniec konsol i normalni ludzie, którzy nie są fanboyami nie kupią PS6 tylko PC.
Serio, jaki oni mają problem? XD Bazowe PS5 kosztuje
Serio, jaki oni mają problem? XD Bazowe PS5 kosztuje
źródło: temp_file3555590857943706689
Pobierz
Vraagno +336

#programowanie #stronywww #grafika
Tworzę stronę internetową.
Na stronie głównej mam background image, zdjęcie ma fakturę o niewielu kolorach, ale jest mimo wszystko jakby gradient, góry brązowe (ale różne barwy brązowego), słońce i tło lekko zółte w różnych kolorach. Z kolei na podstronach nie chcę mieć image w background. Chcę jednolite tło. Niestety, gdy biorę jakikolwiek kolor ze strony głównej (kropelką) czy to jasny, czy to ciemny, wypada on zbyt gładko i jakby niepodobnie do miejsca, z którego wzięty. No cóż, wzięty z piksela, wokół którego są inne barwy pikseli, nawet jeśli ten sam kolor.
Stąd gdy się przechodzi ze strony głównej na podstronę, jest zgrzyt. Gładkie tło podstrony wygląda tandetnie i amatorsko.
Czy opłaca się wyciąć kwadrat z jakiegoś fragmentu głównej strony i zrobić background image repeat na podstronach? Nie będzie to za dużo ważyć?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ecd03f4b940832ef250e985
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt