Wpis z mikrobloga

@Vraagno: zaparkowal jak buc, nie wytrzymal cisnienia jak zostal nagrywany i zostala mu zwrocona uwaga - to się zdarza, burakow na drogach nie brakuje, agresorów niestety też nie. Najbardziej mnie jednak rozwala fakt, że policja przyjezdza dopiero po 30min (mozliwe, ze dlatego ze sprawca naruszenia nietykalnosci się oddalił) no i ze na komisariacie odprawiają go z kwitkiem - ciekawe czy go pouczyli, ze takie rzeczy są z prywatnego oskarżenia i
  • Odpowiedz
@Vraagno: Pomijając niezaprzeczalny fakt, że zostało popełnione wykroczenie i słusznie ktoś na to zareagował to po co ten gość nadal stoi w pobliżu kierowcy gdy widzi jego agresywne zachowanie? Gdybym był w tej sytuacji to zrobiłbym fotę i poszedł w swoją stronę a nie że ktoś mnie odpycha, łapie mój telefon i jeszcze wchodzę do miejsca gdzie on zmierzał. Albo poszukiwacz atencji albo osoba bez samoświadomości.
  • Odpowiedz
Pomijając niezaprzeczalny fakt, że zostało popełnione wykroczenie i słusznie ktoś na to zareagował to po co ten gość nadal stoi w pobliżu kierowcy gdy widzi jego agresywne zachowanie? Gdybym był w tej sytuacji to zrobiłbym fotę i poszedł w swoją stronę a nie że ktoś mnie odpycha, łapie mój telefon i jeszcze wchodzę do miejsca gdzie on zmierzał. Albo poszukiwacz atencji albo osoba bez samoświadomości.

@ThinkBackwards: jakby odszedł to wtedy
  • Odpowiedz
  • 33
@zeszyt-w-kratke uwierz mi, że nie trzeba nagrywać aby stać się obiektem agresji, wystarczy zwrócić komuś uwagę. Od razu bez powodu lecą przekleństwa oraz próba zdominowana przeciwnej osoby. Ci ludzie się po prostu boją, możliwych konsekwencji, dlatego wyciągnięcie telefonu czy nagrywanie działa tu jak czerwona płachta. Najgorsze w takiej konfrontacji są emocje i jak komuś ich zabraknie i po jednej i po drugiej stronie to mamy to co na filmie widać.

Jak
  • Odpowiedz
Pomijając niezaprzeczalny fakt, że zostało popełnione wykroczenie i słusznie ktoś na to zareagował to po co ten gość nadal stoi w pobliżu kierowcy gdy widzi jego agresywne zachowanie?

@ThinkBackwards: Na zdjęciu czy na początku filmu byłoby widać jedynie samochód zaparkowany na ścieżce rowerowej. Nagrywający czekał, żeby udokumentować prawdziwie kosztowne wykroczenie, jakim jest jazda po chodniku i ścieżce rowerowej. Niepotrzebne było jedynie pójście później za jadącym kurierem, bo przecież z daleka
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke:

jakby odszedł to wtedy nie było by nagrywania i fajnego filmu do internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakoś tak się zdarza że niektórzy co chwilę mają jakieś przygody z agresywnymi ludźmi czy wypadki tylko niektórzy wolą najpierw zahamować żeby uniknąć wypadku a inni najpierw zatrąbić a potem hamować

Ale sowiecka mentalność xdddd i z takimi tutaj siedzimy xddd
  • Odpowiedz
@Vraagno: nie wierzę, że niektórzy tu bronią kuriera albo zarzucają nagrywającemu, że sam się narażał... zachowania takie jak tego kuriera powinny być powszechnie piętnowane (nawet jeśli nie popełniłby wcześniej wykroczenia) bo to jak durny pies puszczony ze smyczy. W mojej okolicy kurierzy DHL są w porządku, ale dobrze nagłaśniać sprawę, żeby takich osobników weryfikowali
  • Odpowiedz
@Vraagno: Ale kombo: frustrat z kijkiem w tyłku, który nie rozumie, że pół miast jest zaszlabanowane, albo nie dostosowane do ilości samochodów, a czasami ktoś zrobić łazienkę albo wnieść pralkę musi. Kurier z mentalnością seby i brakiem umiejętności interpersonalnych. Zastraszone Jóźki i Stefki, które będą mękolić na sąsiada, ale sklecić zdania albo udzielić człowiekowi pomocy już nie potrafią.
  • Odpowiedz