Wpis z mikrobloga

Moderny konstalzłoma w 3D. Zajebiście, tylko żeby jeszcze wyświetlacze były montowane na śruby, a nie na cholerne TRYTYTKI. TAK w zmodernizowanych wagonach wyświetlacze wiszą na TRYTYTKACH.

@SwidraVytra: To nie do końca tak. Wyświetlacze są normalnie na śruby, ale są tak awaryjne, że zajezdnia powiesiła na nich trytytki żeby można było włożyć tam normalną tablicę.
  • Odpowiedz
Ostatnio zacząłem bardziej zwracać uwagę na stan łódzkiego taboru tramwajowego, w porównaniu do Warszawy, bo akurat często się tam zapuszczam. Po Warszawie jeżdżą konstale w różnych wariacjach ale żeby znaleźć tam połamane boazerie, porysowane okna czy fotele to trzeba by specjalnie szukać takich składów, ja chyba do tej pory miałem szczęście.

@SwidraVytra: To pewnie trochę wynika z typu użytkowników, ale też z pięknej polityki MPK. Modernizacja starego konstala do tej wersji
  • Odpowiedz
@sredni_szu:

To nie do końca tak. Wyświetlacze są normalnie na śruby, ale są tak awaryjne, że zajezdnia powiesiła na nich trytytki żeby można było włożyć tam normalną tablicę.

XD

Nawet tu nie o remonty chodzi. Tu jest problem z posiadaniu wykwalifikowanych techników, części zamiennych na stanie czy narzędzia do malowania proszkowego. Bo nie uwierzę w to, że po meczach Legii nie widać wybryków patologii. Tylko po zjeździe pojazdy mają przegląd
  • Odpowiedz
Mnie tam Wrocław całkiem podoba się właśnie ze względu na klimaty podobne do łódzkich + rzeki (w Łodzi większość rzek jest pod ziemią).
  • Odpowiedz
Łódź z dnia na dzień zaskakuje. Dwa razy w roku robie tournee piesze po centrum. Z jednej strony takie obrazki jak autor a za chwile.... uaaaa czy ja nadal w Łodzi jestem?. Tu się tak szybko zmienia wszystko. Dla mnie szybko bo lata 90 pokazały, że się nic nie zmieniało. Także syf gdzieniegdzie jest ale jak widać w tym tempie za chwile tego nie będzie.
  • Odpowiedz