Wpis z mikrobloga

@HetmanPolnyKoronny: to praca sezonowo, jak nie chcesz jechać za granicę lub babrać się pracą w mcdonalds itd., to można trochę zarobić. Sam w przerwie między semestrami nie chciałem jechać za granicę itd., więc pracowałem na budowie ~300 metrów od mojego domu. Praca po 10h, zarobiłem w sumie ~6400 netto za dwa miesiące pracy. Nikt mnie nie zmuszał.
  • Odpowiedz
@kocia_mordka: a ja bym se chętnie poszła dla rozrywki na kilka godzin, żeby się poruszać i dorobić, a przy okazji może wysępić świeżą truskawę. Nie wiem z czym macie problem. Problem mają jedynie producenci tak na prawdę - bo jak nie zbiorą na czas to kasa w błoto.
  • Odpowiedz
@Antybristler: 8 zł za dzień pracy na truskawkach to była moja pierwsza wypłata w życiu xd tak mało bo były kosmicznie malutkie bo sezon się kończył, babki które przyjmowały były bardzo wybredne i uzbierałam 4 koszyczki, spaliłam plecy i ręce doszczętnie xD i jeszcze przed wyjściem z domu tata dał mi dyche żebym sobie coś do picia kupiła xD ahh te pierwsze prace xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 35
@Shatter: przeliczanie truskawek na zarobki miesięczne xDDDD

Wystarczy nie pić, nie jeść, nie spać i pracować 7 dni w tygodniu i po podstawówce mam 8k!
A wy co magistry, nadal marne 3k w biurze?
  • Odpowiedz
  • 3
@kocia_mordka: przed 18 robiłam przy zbiorach i czasem udało się zarobić stówkę, czasem 20 zł na dzień XD
uwaga - korona jako gówniarzowi mi z tego powodu nie spadła, zawsze to hajs na swoje pierdoły, a głównie zbierały tam właśnie dzieciaki albo emerytki którym się nudziło w domu
  • Odpowiedz
  • 29
@kocia_mordka: byłem kiedyś na truskawkach blisko mojej mieściny i to był pierwszy, i ostatni raz. Zabrali nas wszystkich o 5 rano w starym dostawczaku, który był dziurawy, klapa się nie domykała, więc ktoś musiał ja trzymać, było za dużo osób, więc kisiliśmy się. Gdy już dojechaliśmy zaczął padać deszcz, więc każdy zbierał jak najszybciej całkowicie przemoknięty, a gdy przynosiło się truskawki to osoba sprawdzała kilka truskawek czy nie są może
  • Odpowiedz
@masakrator007: bo jagody były w lesie, gdzie w ciągu dnia było jednak chłodniej niż na szczerym truskawkowym polu xd
Babcia miała i czAsem zbierałem sobie dla siebie to jakoś znacznie gorsze od jagód było xd
  • Odpowiedz
@kocia_mordka: robiłem kiedyś na ogórkach w liceum, kręgosłup sponiewierany, dookoła debile, i jeszcze herszt ogórków poganiający, nie warto choćby dla samej godności
  • Odpowiedz