Znowu to samo, protest biednych przedsiębiorców w autach po 500k zł, panowie policjanci liczę dziś na szybkie pozbycie się zgromadzenia w czasie trwania epidemii #protest
@nabbek: większość tych autek (pewnie 90%) to tylko żeby spełnić swoje młodzieńcze marzenia, przyswirowac duzym silnikiem i poszpanować przed znajomymi/dupami
@kemcio: no dobra. Pelne zwolnienie z zus masz jesli masz max 10 pracowników. Powyzej tego masz 50%. Czyli za te 5k nie oplacisz nawet polowy pracownikow przez jeden miesiąc. Pomijając to że dostając zwolnienie z zusu i tak czesc zaplacisz w dochodowym.
@JanDzbanPL: mały przedsiębiorca powinien jeździć małym fiatem, duży przedsiębiorca dużym fiatem. Prawdziwy zarobas polonezem. Nie może być tak, że ktoś zarobił pieniądze i ma czelność kupować sobie auto klasy premium!
@JanDzbanPL: Do jakiej kwoty brutto wolno mieć samochód by bezpiecznie pojawić się na proteście ? Bo jednak nie uśmiecha mi się zostanie spałowanym przez zawistnego troglodytę twojego pokroju.
@JanDzbanPL: Mój znajomy czasem pożyczał auto od rodziców, kiedy jechał rozmawiać o konkretniejszych zamówieniach. Po prostu bał się, że jak przyjedzie swoim złomem, to nikt go nie weźmie na poważnie - tak to wygląda. Raz nawet po rozmowie z bezpośrednim importerem jakiejś marki wyszli na parking i się okazało, że zaparkowali obok siebie. Całe szczęście znowu miał pożyczone auto, bo by się zastanawiali czemu rozmawia o takich zamówieniach.
@JanDzbanPL: A gdzie byli panowie policjanci gdy trzeba było się pozbywać zgromadzeń pod domem papieża, albo pod pomnikiem smoleńskim w czasie epidemii?
Czy może podczas tych zgromadzeń nie było epidemii, bo ona jest tylko gdy ludzie wykorzystują swoje prawo do protestowania przeciwko ograniczania konstytucyjnego prawa wolności działalności gospodarczej?
@kemcio: dochodowy płaci sie za cały rok, to że teraz wygeneruje strate nie znaczy że w skali roku będzie miał stratę. Czyli zapłaci dochodowy od "zysku" czyli składki obniżonej o 50% oraz drugie 50% składki za okres w którym tego dochodu de facto nie może uzyskiwać
@JanDzbanPL: powiem ci jak to wygląda na moim przykładzie - auto za 150k katalogowej ceny dostaje z rabatem za 125k a po wszystkich odliczeniach wychodzi mi koszt samochodu około 90k. jako czterolatka sprzedaję za około 80k i wychodzi że auto kosztowało mnie 10k przez cztery lata. biorę nowe, droższe.
#protest
źródło: comment_1590238568iAGudF88mjJnSRRD1ptY6Y.jpg
Pobierz@BjornIronside: a jaki sposób zapłacisz dochodowy jak masz stratę?
Czy może podczas tych zgromadzeń nie było epidemii, bo ona jest tylko gdy ludzie wykorzystują swoje prawo do protestowania przeciwko ograniczania konstytucyjnego prawa wolności działalności gospodarczej?
Komentarz usunięty przez moderatora