Wpis z mikrobloga

@nabbek: większość tych autek (pewnie 90%) to tylko żeby spełnić swoje młodzieńcze marzenia, przyswirowac duzym silnikiem i poszpanować przed znajomymi/dupami
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kemcio: no dobra. Pelne zwolnienie z zus masz jesli masz max 10 pracowników. Powyzej tego masz 50%. Czyli za te 5k nie oplacisz nawet polowy pracownikow przez jeden miesiąc. Pomijając to że dostając zwolnienie z zusu i tak czesc zaplacisz w dochodowym.
  • Odpowiedz
  • 11
@JanDzbanPL: mały przedsiębiorca powinien jeździć małym fiatem, duży przedsiębiorca dużym fiatem. Prawdziwy zarobas polonezem. Nie może być tak, że ktoś zarobił pieniądze i ma czelność kupować sobie auto klasy premium!
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: Do jakiej kwoty brutto wolno mieć samochód by bezpiecznie pojawić się na proteście ? Bo jednak nie uśmiecha mi się zostanie spałowanym przez zawistnego troglodytę twojego pokroju.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: Mój znajomy czasem pożyczał auto od rodziców, kiedy jechał rozmawiać o konkretniejszych zamówieniach. Po prostu bał się, że jak przyjedzie swoim złomem, to nikt go nie weźmie na poważnie - tak to wygląda. Raz nawet po rozmowie z bezpośrednim importerem jakiejś marki wyszli na parking i się okazało, że zaparkowali obok siebie. Całe szczęście znowu miał pożyczone auto, bo by się zastanawiali czemu rozmawia o takich zamówieniach.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: A gdzie byli panowie policjanci gdy trzeba było się pozbywać zgromadzeń pod domem papieża, albo pod pomnikiem smoleńskim w czasie epidemii?

Czy może podczas tych zgromadzeń nie było epidemii, bo ona jest tylko gdy ludzie wykorzystują swoje prawo do protestowania przeciwko ograniczania konstytucyjnego prawa wolności działalności gospodarczej?
  • Odpowiedz
  • 0
@kemcio: dochodowy płaci sie za cały rok, to że teraz wygeneruje strate nie znaczy że w skali roku będzie miał stratę. Czyli zapłaci dochodowy od "zysku" czyli składki obniżonej o 50% oraz drugie 50% składki za okres w którym tego dochodu de facto nie może uzyskiwać
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: powiem ci jak to wygląda na moim przykładzie - auto za 150k katalogowej ceny dostaje z rabatem za 125k a po wszystkich odliczeniach wychodzi mi koszt samochodu około 90k. jako czterolatka sprzedaję za około 80k i wychodzi że auto kosztowało mnie 10k przez cztery lata. biorę nowe, droższe.
  • Odpowiedz