Wpis z mikrobloga

To dziecko (a właściwie opiekun) było bezpośrednią przyczyną wypadku a nie brak kasku.

@Paracelsus: wiesz, że to retoryka bez sensu? Sprzęt ochronny jest po to, żeby w syytuacji krytycznej nic sie nie stało. Skąd wiesz, że ten bombelek był przyczyna wypadku? A może kolega po prostu średnio jezdził i po prostu zwyczajnie wywalił o beton a bombelka później dorobiono, zeby matka była spokojniejsza... Nie byłes, nie wiesz a jeżdzenie na desce,
@plushy chodzi o to, że dzieci to zmora skateparków, jeżdżą nie patrząc na innych, nie myślą, że mogą komuś zajechać drogę czy coś. Czasami jest tak, że patrzysz, wydaje się, że droga wolna, a nagle w trakcie jazdy przed tobą pojawia się dzieciak na jakimś rowerku/hulajnodze, który randomowo postanowił sobie wjechać na sam środek i tam stać
@kacpervfr: ten gość żyje z plucia się i bycia bezmyślnym chamem. Mialan z nim już dyskusje, gdzie zadałam konkretne pytania a jedyna odpowiedzia były obrzydliwe, wulgarne teksty. Dopieprza sie dla samej idei.

@Pleplepleplepleple: kurcze ja tego w ogóle nie rozumiem. Sama mam małe dziecko, młody niedawno zaczął przygode z rowerkiem. Teraz ma 2.5 roku, ale już od dawna uczymy go z mężem, gdzie może chodzić /jeździć on, a gdzie jeżdżą
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kacpervfr: Ogolna kwestia to jest tez, ze masa dzieci jest teraz jakas nieogarnieta xD Ruszaja sie jak pokemony i nie przewiduja zadnych zachowan. W dodatku ledwo jezdza na rowerze czy tej hulajnodze xD No ale tak to wyglada jak na dwor wyjdzie na 30min dziennie xD I to mowie o takich 8-10 lat a nie szkrabach jakichs.

Serio, z kolegami non stop bawilismy sie na dworze i bylismy jakosbbardziej ogarnieci bo
Swoją drogą śmieszy mnie gadanie o gówniakach. Za moich czasów gówniaki nie chodziły po skejtparkach a wypadki i tak były. Ludzie często wpadali na siebie więc połamane ręki czy nogi po zderzeniu zdarzały się mimo braku gówniaków. Nie każdy skejtpark jest ograniczony wiekowo a większość wręcz nie jest. Nie można zakazać dzieciom jeżdżenia. A, że wypadki w takich miejscach się zdarzają to akurat nic dziwnego. Skejtpark to nie jest zamek dmuchany a
GlebakurfaRutkowski_Patrol - Swoją drogą śmieszy mnie gadanie o gówniakach. Za moich ...