Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +35
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +1
wiem że część tutaj pod tagiem #psychologia i #psychiatria myśli i zastanawia się czy iść ze swoim schorzeniem do specjalisty, dlatego z racji wolnego wieczoru może uda mi się wam pomóc zrobić pierwszy krok i pójdziecie do lekarza.
Sam biorę #paroksetyna od lutego (picrel), długo zwlekalem z wizytą u psychiatry ale dzięki temu funkcjonuje.
Macie może jakieś pytania/wątpliwości? Chętnie się do nich ustosunkuje.
#ssri #ama #parogen
swoją droga jak szybko odstawiałaś? można zmniejszać dawkę bardzo powoli na przestrzeni 3-6 miesięcy i nie powinno być tragedii.
a nie nazywa sie to po polsku mioklonia? mialem to i przez to cale noce nie spalem, takie wzdrygi nagłe, poprzedzone rosnacym
@por_tomasz_borewicz: nie, to takie uczucie jakby ktoś Ci paralizatorem w mózgu strzelił (to nie daje żadnych zauważalnych objawów, tylko takie uczucie dziwne), jak masz pecha to co chwilę z 1-2 miesiące przy odstawianiu
https://www.wikidoc.org/index.php/Brain_zap
https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-superhuman-mind/201710/what-causes-brain-zaps
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@vindeleonis: to normalne, on jest inhibitorem enzymu metabolizującego kofeinę.
u mnie wcale nie wywoływał skutków ubocznych, nawet seksualnych (zresztą to też normalne, z 4% tylko ludzi ma na nim problemy, na ssri bywa i 80%).
za to bardzo mi nasilał działanie alko i
drugi tydzień - lekka stabilizacja ale po zwiększeniu dawki znów to samo, ogólne otępienie, ale lęki zaczęły ustępować pod koniec tego tygodnia; pracować ani w pierwszym ani w drugim tygodniu nie pracowałem bo najzwyczajniej nie byłem w stanie. Gdybym mógł to bym spał cały dzień a że nie mogłem spać to siedziałem jak p--------y