Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@KlawyMichau: moim najwiekszym zyciowym sukcesem jest to, ze mam niepolska urode i jak z zona zwiedzalismy Krakow to nikt nas za Polakow nie bral.

z tego jestem dumny, ze nie mam tej polskiej smutnej mordy ogolonego konia.
  • Odpowiedz
@KlawyMichau w sumie ten Marek nawet na rację i nie jest to jakieś wyssane z palca obrażanko, tylko dość istotny problem. Większość Polaków, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, jest zwyczajnie przepracowana, a mimo to akceptują ten stan rzeczy i mimo orania dzień w dzień z nadgodzinami nie bogacą się, bo znajdą się stachanowcy, którzy pracują dłużej i więcej za tą samą, albo niższą stawkę. Przedsiębiorcy to jest na rękę, a stachanowiec je
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KlawyMichau:

A tak na serio to nie ma typowo polskiego archetypu ryja, za duża mieszanka genów.

Też tak myślałem do czasu aż pomieszkałem kilka lat na emigracji. Teraz pośród losowych anonów na ulicy, w kraju poza Polską często mi się zdarza rozpoznać Polaków z daleka/nim się odezwą.
Oczywiście nie każdego i nie tylko po twarzy ale również stylu ubierania. Jednak są pewne cechy charakterystyczne.
  • Odpowiedz
@KlawyMichau ja nie czuję się przez to obrażony. I jeżeli nie posiadasz cech tam wymienionych, to też nie powinieneś. Niestety w narodzie jest to cecha dość popularna i nie ma co ubierać tego w ładne słowne wdzianko, bo tak czy inaczej nie jest to coś, z czego można być dumnym, a wręcz przeciwnie.
  • Odpowiedz