Wpis z mikrobloga

@DejwiD: no wg moich standardów się giba ¯\_(ツ)_/¯
a convoy czemu nie jest na szosę? ja na szosie montuję nawet potężniejszy reflektor :D
  • Odpowiedz
@wykopyrek: haha, ej, akurat ja nie jestem takim rowerzystą, przepraszam bardzo ;) dopasowuję kąt i moc do sytuacji, ale często jeżdżę w zupełnie nieoświetlonych miejscach bez samochodów i wtedy pozwalam sobie zwiększyć moc. To jakbyś miał pretensje, że auta mają światła drogowe :p
Poza tym po prostu mam jedno światło do szosy i gravela którym lubię polatać w nocy po lesie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Nale: tak, i jeszcze zatrzymujesz auta i pytasz kierowców, czy im nie przeszkadza ;)
Btw „Ja nie jestem taki” a post wcześniej „czasem na szosę montuję potężniejszy reflektor”
:)

Na filmiku spójrz na mostek, widzisz jak drży przez nierówności? To teraz wyobraź sobie, ze to światełko jest na sztywno przykręcone śrubami do mostka. Jak ma inaczej się zachowywać, niż mostek?
  • Odpowiedz
@DejwiD: ja jeżdżąc z convoyem zachowuje równowagę pomiędzy rowerem a samochodem, kierowcy mi co chwile wymuszają pierwszeństwo, wyprzedzają nie zachowując odstępu i np. za 20 m skręcają w prawo na skrzyżowaniu i muszę awaryjnie hamować lub omijać z lewej, to ja ich za to straszę w nocy convoyem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz