Wpis z mikrobloga

@fraciu: ale wysypywanie piasku jako podłoże nie ma sensu, bo jest drogi. mam 35 kilo peletu, bo jeszcze po jeżu mi zostało i on jest okej, bo nie jest inwazyjny dla papugi i jest chłonny, a kosztowało to moze 60 zł. piasek mineralny tez mam i ma do niego stały dostęp papug. po prostu dawanie go jako podłoże sie kompletnie nie opłaca, bo papug tego nie przeje, a podłoże trzeba
  • Odpowiedz
  • 0
@Michael_Scott ja daję piasek bo ładniej pachnie i lepiej się sprząta, do tego np. modrolotki AK kozie lubią grzebać xd a w pelecie se nie pogrzebią nie wiem jak ten twój. Btw. Wiaderko 4.5kg 15 zł xd to masz na dwa miesiące raz w tygodniu zmieniając
  • Odpowiedz
@fraciu: mój wiekszosc dnia buszuje po pokoju, jak jest w klatce to albo przy karmniku albo sie buja na huśtawce, raczej nie zauważyłem żeby jakoś przeczesywał podłoże. pelet jest praktycznie bezwonny albo sie po prostu przyzwyczaiłem przez 4 lata posiadania jeża pigmejskiego i dostane raczej w kazdym zoologicznym duzy worek (chociaz nie wiem jak z piaskiem, bo nie patrzyłem). tak czy inaczej mam kilogram piasku i w takim dawkowaniu to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Michael_Scott: a ma tendencję do podgryzania jak ją się trzyma? albo niszczy przedmioty?
Jestem teraz na etapie wybierania gatunku papużki i bardzo trudno się zdecydować
  • Odpowiedz
@xiaris: wszystko próbuje delikatnie podgryzać dzióbkiem, bo jest młody no i papug musi ścierać dziobek i pazurki. nie zauważyłem żeby mój Maciek miał jakieś destrukcyjne zapędy. siedze teraz ciągle w domu, wiec go pilnuje, kable go w ogóle nie interesują, a na szafie na której lubi siedzieć mam zamontowane LEDy, których też nie rusza. jak dasz papudze coś, na czym będzie mogła ścierać dziobek (wapno, drewniane żerdzie czy zwykła gałąź
  • Odpowiedz