Aktywne Wpisy
Trao +440
juz wiem kto dostanie order cwela roku xD
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
źródło: 3518
Pobierz
pepepanpatryk +141
Dziękuję Pan Unia Europejska za zarżnięcie europejskiego przemysłu tylko po to, żebym i tak kupił made in china, bo w EU tych produktów nikt nie produkuje, ale przynajmniej kupię z marżą 150% od importera, to na pewno rozwinie ponownie przemysł, na pewno, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#aliexpress #zakupyzchin #uniaeuropejska
#aliexpress #zakupyzchin #uniaeuropejska
źródło: image
Pobierz

![[Afera]Fundusze wchodzą w medycynę! Akcja prywatyzacja!](https://wykop.pl/cdn/c3397993/853c05e2504da0bbece7f022deac31e29385ebfb8a274cd00f8bbacdc9cf8291,q80.jpg)

To jest to samo g---o co przepychają w Holandii, tak? Czyli będziesz płacił podatek czy sprzedałeś czy nie, jeśli wzrośnie?
tu jest w miare spoko opisane z przykładami
Politycy próbują się wykazywać pomysłowością której nikt nie chce. Prostota > złożoność
@breakdown1: bo ten produkt jest prostszy w realizacji niż kwota wolna od belki którą proponujesz.
Ja, poza trochę xtb, nic nie mam na bananie, ale jeśli otworzą OKI, to wbijam tam, bo cebula nie pozwoli przegapić kolejnego produktu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ofc wiadomo że raczej mały % Polaków ten limit szybko zapełni, ale ja bardzo chętnie tam przerzucilbym spółki z gpw ze zwykłego konta
@Polakmaly85: podoba się dla mnie ten przykład
@MatyasHunyadi: W Holandii są rozmowy nad podatkiem od niezrealizowanych zysków, a OKI ma być zupełnie bez podatku do (zapewne średniorocznego) limitu kapitału 100 kPLN.
@breakdown1: No i weź się potem baw z rozliczaniem PITa od lokat w każdym banku, od obligacji, od odsetek od wolnych środków na szczurze i trade republic. To by dopiero stworzyło b----l i zniechęciło typowego Kowalskiego do oszczędzania.
@MatyasHunyadi: Nie