Aktywne Wpisy
kopartka +23
settew 0
Wyjazd za granicę do Holandii/Niemiec w celu oszczędzenia pieniędzy na zakup mieszkania ma sens? Obecnie pracuje w Polsce jako spawacz za 5k miesięcznie ponieważ mam jeszcze mało doświadczenia ale może znalazłbym firmę gdzie wzięli by kogoś z małym doświadczeniem.
#pracbaza #holandia #niemcy #emigracja #pracazagranica
#pracbaza #holandia #niemcy #emigracja #pracazagranica

Chce kupić za 100 zł miesięcznie taki internet o downloadzie 50MB/s i up 6MB/s i pytanie czy aby na pewno brać tą satelitę? Bo czytałem, że najczęstszy ping będzie na poziomie 800ms, a internet może być DO 50MB/s ale nie koniecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A LTE to wolę nie komentować tzn. Szybkie jest u mnie na wsi ale jedyny dostawca daje 30 GB limitu a to mi starcza na ledwo tydzień.
#internet
#satelita
#internetsatelitarny
#komputery
#informatyka
Druga sprawa, satelitarnie zawsze jest duży ping, nie przeskoczysz tego. Po trzecie za 100zł to jakoś bardzo tani mi się ten satelitarny wydaje, ale dawno nie używałem to kto wie.
Jakiego operatora nadajnik masz na wsi? LTE w sensie? Może antena kierunkowa by pomogła skorzystać z innego operatora?
Właśnie chodzi o to, że do takiego internetu mam niechęć bo jest limitowany. U nich też się nabrałem bo reklamują internet nielimitowany i wszystko ładnie (oprócz tego, że połączenie i prędkość nie są stałe. Czasami rozłącza), a po tygodniu używania dostaje powiadomienie, że wykorzystałem pakiet internetowy i przy pobieraniu mam max. 200KB/s.
Ale tak paczę to te 6MB/s to rarytas tutaj na wsi tylko
Sprawdź w swojej okolicy najbliższy nadajnik LTE, i użyj anteny kierunkowej, to powinno poprawić transfery. Druga sprawa to modem, żeby używał kilku częstotliwości na raz (są różne kategorie
Często pobieram pliki ważące od 10 GB wzwyż i zależy mi aby chociaż w ciągu 3 - 5h te 10GB się pobrało z np. Serwerów Valve czy Origin.
Tylko jeśli mógłbym ciebie prosić jeszcze o wyjaśnienie jak to zrobić.
Ponieważ od NC+ dostałem Router WIFI oraz kartę SIM.
Kartę SIM wrzucam do Routera WIFI i po chwili już internet jest rozsyłany po innych urządzeniach.
I pytanie czy można taką antenę kierunkową do takiego Routera podłączyć? Może ma to jakieś znaczenie to dodam jeszcze, że router ma dwie antenki małe.
I ogółem model to D-LINK
Popytam się może na forach jeszcze.
Dzięki wielkie.