Aktywne Wpisy

Jaque +57
Serce mi się kroi, przyszedł na nogi do mnie bo źle się czuje

Majk_ +149
Brzydzi mnie 11 listopada. A ściślej: brzydzi mnie to jak wygląda jego świętowanie. Rok do roku w Warszawie odbywa się zjazd międzynarodówki nacjonalistycznej, gdzie obok polskich narodowców z mordą troglodyty co roku maszerują włoscy, słowaccy i węgierscy faszyści. Co roku z czoła marszu padają hasła o żydach, gejach i złej Unii Europejskiej. Co roku głównym przesłaniem marszu jest to, że może i Polska jest niepodległa, ale zaraz przyjdą złe żydy z Unii

Siemaneczko komputerowe świry!
Przyszedłem po dwie porady.
Przymierzam sie do kupna sobie używanego lapka, więc pewnie wybór padnie na budżetowego thinkpada ze względu na ich renomę. Nigdy wcześniej nie kupowałem używanej elektroniki, wiecie na co zwrócić uwagę przy zakupie? Macie jakieś porady? Lapek będzie głównie do zabawy, jakichś gierek strategicznych typu ck2 albo hoi4 albo minecrafta, programów biurowych.
Szukać na allegro, jakichś morelenet, czy innych xkomach, czy na stronach typowo outletowych?
Zamierzam postawić na nim Minta (bez konkretnego powodu poza nostalgią bo kiedyś miałem Minta za dzieciaka) albo nawet pobawić się z Archem, żeby się pofleksować jakim to nie jestem hakermanem ( ͡° ͜ʖ ͡°), Ale potem chcę dać go mamie lub ojcu, więc jakiś Windows by się przydał. Jak to jest z tymi licencjami na Windowsa teraz? Ponoć teraz masz od razu zainstalowany system i jak wyczyścisz dysk to elo, nie masz Windy. Na moim obecnym lapku-staruszku tak zrobiłem i nawet gwarancję straciłem xD ale to było wieki temu.
Za porady odwdzięczę się plusikiem pod jakimś waszym wpisem.
Gdzie szukać to zależy od budżetu, ja bym unikał ludzi prywatnych z olx, allegro, bo to może być loteria. Sprzęt mógł
Liczyłem na jakieś pro tipy szczerze powiedziawszy, na zasadzie plamka w tym miejscu oznacza, że był zalany, a ryska tutaj przy
Dzięki za porady, mirku! :)
ssd są tanie jak barszcz teraz więc nie sugeruj się tym, że ma lub nie taki dysk - najwyżej sobie
Ogólnie kupując używane lapki poxa oczywistościami typu widoczne uszkodzenia zwróć uwagę na to, czy mają klawiaturę z naklejkami, czy klawiatura jest podświetlana, jakiej rozdzielczości jest matryca. Chyba, że te rzeczy nie mają dla Ciebie znaczenia ;)
Jak nie olx to amso ma sporo komputerów poleasingowych. Ludzie kupują
@McKeyPL: niestety do Zielonej w cholerę daleko mam.
@kostniczka: klawiatury będę mocno pilnować bo co kraj to inny układ klawiszy, dzięki za radę.
@kostniczka: w sumie kupno taniego łapka, dołożenie ramu i nowy dysk to spoko opcja cenowo.