Wpis z mikrobloga

@Siwy1996: Sam się bawiłem i napisałem takiego bota ale szybko straciłem zapał bo dużo roboty z tym było i pomimo, że fora były oparte na np. vbulletin to jednak zawsze się czymś różniły, a ja nie potrafiłem zrobić uniwersalnego szablonu. Napisanie takiego bota to kwestia hm... miesiąca jeśli zaczynasz od totalnego zera, a może i krócej. Wystarczą w sumie tablice + wyrażenia regularne i biblioteka do obsługi http no i oczywiście
@Xatoos:

Napisanie takiego bota to kwestia hm... miesiąca jeśli zaczynasz od totalnego zera, a może i krócej

Jak się uczysz pół godziny dziennie, to faktycznie tyle może zejść, jeśli przysiądziesz porządnie, to w 2/3 dni opanujesz podstawy, potem już tylko zostaje korzystanie z wbudowanych klas/metod języka
@Uszatyy: Tyle to i ja wtedy wiedziałem ale mówimy o projekcie czysto hobbystycznym, w którym celem było złamanie zabezpieczeń, a nie płacenie za to żeby zrobić sobie po prostu konto.
@Xatoos: Jak hobbystycznie, to nie widze sensu rejestrowania się na forach ;p. Swoją drogą zadanie złamania captchy obrazkowej jest cholernie trudne. Zresztą 5000 captch za 7 dolców to nie tak dużo ;)
@Uszatyy: Oj chyba się nie rozumiemy :p. Chodzi mi o to, że celem samym w sobie było rejestrowanie się na forach i po prostu frajda z tego, od zawsze marzyłem o takim programie, a tutaj nagle sam sobie go napisałem. Jakbym chciał coś komercyjnie robić to kupuje gotowe oprogramowanie, podłączam właśnie taką usługę do captchy i jazda.