Aktywne Wpisy

Kostor95 +23
Jak ja nie lubię tego uczucia niepewności przed zakupem czegokolwiek na lata, to pojęcia nie macie. Spamie postami i dopytuje po dwa razy o różnorakie rzeczy, żeby mieć pewność, a filmików i recenzji to z 5 godzin obejrzałem.
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
źródło: IMG_0233
Pobierz
Arbuzlele +245

Zainstalowałem Linuxa Manjaro na lapku, z automatu instalator nie zrobił partycji swap, poczytałem wojny miliona wątków, czy na SSD robić swap, czy nie, czy przy 8GB Ramu robić czy nie, będę używał raczej do lżejszych rzeczy, mimo to postanowiłem zrobić partycję swap, nie na dysku SSD, ale na drugim, HDD, 2GB, niech sobie będzie, mimo że prawie nigdy nie będzie wykorzystywana.
Druga sprawa: o co chodzi z tym edytorem konsolowym VIM jako idealne, jedyne prawilne IDE do programowania?
To taki mem/powód do napinania się w dyskusjach w stylu I use Arch BTW? Z lekkimi problemami ustawiłem niektóre pluginy do Pythona w VIMie, dużo nauki samej obsługi, jako zielony w programowaniu i Linuxie dać sobie spokój z VIMem i bawić się w PyCharmie?
źródło: comment_15889772563yhDEfVatZa6bYAAGbU0EJ.jpg
Pobierzgłówną zaleta vima jest to że mimo rozbudowania pali na kartoflu i jak trzeba pracować zdalnie to miód i orzechy
Jak masz tydzień na naukę vima to możesz poświęcić bo później ten edytor procentuje, szczególnie jeśli masz konsolę taką jak terminator czy tmux. Wtedy można pracować naprawdę błyskawicznie.
Komentarz usunięty przez autora
1. SWAP jako partycja ma głównie (jeśli nie wyłącznie) sens przy hibernowaniu. Jeśli nie hibernujesz, to SWAP jako plik jest mniej upierdliwym rozwiązaniem.
2.
vimjest ceniony przede wszystkim za świetne, choć skomplikowane, skróty do nawigacji po tekście. Właśnie ze względu na nie chyba wszystkie popularne edytory czy IDE mają wtyczki dodające właśnie taki sposób nawigacji — i są to zawsze bardzo popularne wtyczki. Dolicz do tego szybkość@RabarbarDwurolexowy: zrób swapfile na ssd i ustaw sobie zswap.
vima IDE…2. Tak to taki f----z. vima można rozbudować do potężnego i bardzo praktycznego IDE ale to z jakiego ide korzystasz to kwestia przedewszystkim gustu i przyzwyczajeń jedynie ograniczonych możliwościami technicznymi IDE i ew.
@Althorion: tyle, że to bardziej język do edycji tekstu niż "skróty" do jakich są przyzwyczajeni użytkownicy. Bardziej chodzi tutaj o edycję modalną, czyli "tryby pracy":
- Normal
@Kryspin013: @marcinadd: dobra, macie rację, mam lapka z dwoma
@RabarbarDwurolexowy: polecam systemd-swap
https://github.com/Nefelim4ag/systemd-swap