Aktywne Wpisy
PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
Jak dobrze pamietam, to Królewski rok temu w wywiadzie mówił o Lidze Mistrzów w 3 lata, w sierpniu byli tak pewni swego, ze prawie spuścili klub ligę niżej już jesienią. Cupiał był jaki był, ale wiedział, ze sukces i pieniądze lubią ciszę. A tutaj jest coraz więcej gadania, coraz mniej roboty. Jeszcze wyrzuciliscie chyba dobrego prezesa i zastąpiliście go naturszczykiem.
Powodzenia XD
@Maver87: Dokładnie. Generalnie w Wiśle nie jest ani tragicznie ani fantastycznie, ot na ta chwile to zasłużony klub, który walczy o przetrwanie.
Gdy masz przed sobą klub który ma problemy i szybko potrzebuje dużych pieniędzy - jakie masz możliwe strategie biznesowe?
1. Zdobyć duże fundusze od potężnego podmiotu.
2. Zyskać małe finansowanie, ale liczba podmiotów musi być znaczna by zebrać dużą
@Aerwin: Ja nie widze. W PL z telewizji są na tyle małe pieniądze, ze kasę powinni dostawać tylko najlepsi. Sorry, nie interesuje mnie liga 18 średniaków, to już przerabialiśmy przez ostatnia dekadę.
Komentarz usunięty przez moderatora
Pomijam fakt że nawet nie jesteś wstanie przewidzieć losów Wisły gdyby ktoś inny odpowiadał za konsultacje prawne.
Czy tak przypadkiem nie działa wiele globalnych firm? (Samsung, Apple, dostawcy telefonii etc)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ponadto: oczywiście że nie. Dlaczego zostanie prezesem jakiegokolwiek klubu miałoby sprawić że stanie się on fanatykiem tego klubu i przekrrśli swoją historię? Tym bardziej że nie odszedł w dobrej atmosferze.
Tym bardziej że czeka nas okres gdzie kibic musi przesiąść się przed telewizor.
Teraz mamy sytuację gdzie kilka klubów z czołową oglądalnością nie jest zainteresownych tym by zrealizować kontrakt wobec canal+ (koszta meczowe przewyższają zysk).